2018 yılı 4 ayaklı Karadeniz Off Road Şampiyonasının Gala gecesi Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı’nda gerçekleşti. Gala Gecesine Fatsa Belediye Başkanı Muharrem Aktepe, Fatsa Cumhuriyet Başsavcısı Selamettin Bayçelebi, İlçe Emniyet Müdürü Tolga Sipahi, İlçe Jandarma Bölük Komutanı J.Binbaşı Halit Gülten, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Off Road üyeleri katıldı.

OFF ROAD KARADENİZ’DE ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR

Gecenin açılış konuşmasını yapan Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOFSED) Eğitim Temsilcisi Metin Yılmaz kulüplerin destek vermesiyle Karadeniz’de 4 ayaklı bir kupa yaptıklarını belirterek, “Off Road sporunda çok başarılı bir sezon geçirdik. İnşallah 2019 yılında da çok başarılı bir sezon geçirerek bunu bir üst katlayarak iyi bir yere getirmek istiyoruz. Karadeniz deyince aklımıza Artvin bölgesinden Karabük bölgesine kadar Off Road kulüplerimiz geliyor. Bu işe gönül vermiş herkesin emeği ile bu sporda bir yerlere geliniyor. Bu işin en yetkili yerinde olan biri olarak görüyorum ki hep ilerleyen daha iyiye giden bir iş var bu sene. Federasyon Başkanımız Serkan Yazıcı’ da bu spora gönül vermiş bir insan destek oluyor. Off Road bu sene altın çağını yaşıyor.” dedi.

OFF-ROAD KULÜBÜ ÜYELERİNİN BİRLİK VE BERABERLİĞİ BİZİ ÇOK MUTLU EDİYOR

Fatsa’da Off Road üyelerine tam destek veren Fatsa Belediye Başkanı Muharrem Aktepe ise gala gecesinde yaptığı konuşmada, “Bundan 2 yıl önce Off Road benim için iki kelimeden oluşan bir sözcüktü. Fatsa’daki Off Road Kulübü üyesi arkadaşların bu spora tutkusu beni de o kadar heyecanlandırdıki biz de 2 yıldır Off Road ile yatıp Off Road ile kalkıyoruz, kendilerine teşekkür ediyorum bize Off Road’ı sevdirdiler. Ayrıca bizi il dışında çok başarılı bir şekilde temsil ettiler. Bunun en güzel örneği de Karadeniz Off Road Kupasının birincisinin, ikincisinin ve üçüncüsünün Fatsa’dan olması. Ben kendilerini bu anlamda tebrik ediyorum. Bu heyecanlarını kaybetmesinler, bundan sonra da sayısız kupayı Fatsa’ya getirirler inşallah. Fatsa Off Road Kulübü ilçemizin bir portresi aslında. İçinde her siyasi partiden her kesimden üye arkadaşlarımız var. Bu birliktelik bizim gerçekten çok hoşumuza gidiyor ve onları desteklememdeki en büyük nedenin şehrin bir yansıması olmaları.” diye konuştu.

ŞAMPİYONLAR KONUŞTU

Gecenin sonunda duygularını ifade eden Fatsa Off Road Kulübü Başkanı Şevki Sakız 2018 yılında başarılı olmaktan çok mutlu olduklarını belirterek, “Çok sevindik tüm arkadaşlarımı kutluyorum.” dedi.
Fatsa Off Road üyesi aynı zamanda Genel Klasman Şampiyonu Naim Felek, “Şampiyonluğu Fatsa’ya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz, güzel bir sezondu. Umarım 2019 sezonu da böyle başarılı geçer. Biz büyük bir aileyiz, bu başarıyı yaşamamızdaki etken içimizde her görüşten insanın olması. Off Road zor ama heyecan verici bir spor.” diye konuştu.

Off Road üyesi Onur Çam’ da, “Off Road sporu düzgün otoban yollardan yol dışında dağlarda taşlarda araç kullanma sporudur. Bu sporda aynı zamanda dostluğu ve kardeşliği pekiştiriyoruz. Herkesin Off Road gibi kaliteli spor dalına önem vermesini tavsiye ederim.” dedi.

Fatsa Off Road Kulübünün başarılı sporcularından İsa Yaşar ise, “Biz bu spora kardeşlik duygusu ile başladık. Amacımız gençliğe bu spor dalını aşılamaktı bunu başardığımıza inanıyorum. Bu tek başına olan bir başarı değil birlik ve beraberlikle olan bir başarı.” şeklinde konuştu.

İŞTE KARADENİZ OFF ROAD KUPASININ SAHİPLERİ

Sınıf 1 Birincisi Fatsa Offroad Kulübü’nden Onur Canbaz Co-Pilot Ahmet Özdemir
Sınıf 1 İkincisi Yusufeli Offroad Kulübünden Pilot Tolga Şatır, Co-Pilot Hasan Akar

Sınıf 2 de tek birinci
Fatsa Offroad Pilot Şevki Sakız Co-Pilot Yunus Güneş

Sınıf 3 üç klasmanı
Birinci Trabzon Offroad Kulübünde birinci Nurcan Bahçe Şatır Co-Pilot Erdinç Şatır
İkinci Fatsa Offroad Kulübünden İsa Yaşar Co-Pilot Cafer Erkan
Üçüncü Fatsa Offroad kulübünden Günay Verim Co-Pilot Murat Erkuş

En büyük rekabetin yaşandığı, en büyük motorlu araçların klasmanında
Birinci Fatsa Off Road Kulübünden Naim Felek Co-Pilot Yavuz Kutlu
İkinci Volkan
Üçüncü İlker Oral

4 Ayaklı Karadeniz Offroad Kupasının Şampiyonlarının belirlendiği,
Genel Klasmanda ise birinci Fatsa Offroad Kulübünden Naim Felek Co-Pilot Yavuz Kutl, ikincisi Fatsa Offroad Kulübünden Şevki Sakız Co-Pilot Yunus Güneş olurken üçüncülüğü ile 2 kişi paylaştı. Trabzon Offroad Kulübünden Nurcan Bahçe Şatır Co-Pilot Ergin Şatır ile Fatsa Offroad Kulübünden İsa Yaşar Co-pilot Cafer Erkan üçüncü oldular.

Editör: Vitrin Haber