Sinop Spastik Çocuklar Derneği’nin ortak olarak katıldığı Chess Platform for Deaf People-CHED” (İşitme Engelliler İçin Satranç Platformu) Projesi tüm hızıyla devam ediyor. İşitme engelliler için bir satranç eğitim platformu oluşturmayı öngören proje sayesinde işitme engellilerin Avrupa çapında bir eksikliğinin giderilmesi planlanıyor. 

Romanyalı ortak tarafından koordinasyonu yürütülen projenin diğer ortakları ise Yunanistan, Ermenistan, İngiltere, İtalya,Türkiye ve Polonya’dan katılan kuruluşlar. 
Proje kapsamında ilk olarak satrançla ilgili ortak ülkelerdeki bakış açılarını geliştiren bir rapor geliştirildi . Bu rapor için de farklı kişilerle online anketler gerçekleştirildi. 43 sayfalık rapor ortak ülkelerdeki işitme engellilere yönelik eğitimin tarihini, satranca bu ülkelerdeki bakış açısını yansıtıyor.

Proje ile ilgili bilgi veren Sinop Spastik Çocuklar Derneği yöneticileri Ortak ülkelerde uluslar arası toplantıları da içeren projedeki toplantıların COVİD-19 nedeniyle yürütülemediğini ancak proje faaliyetlerinin online toplantılar aracılığıyla sürdürüldüğünü belirterek Covid 19 sürecinin online eğitimlerin önemini artırdığı bu ortamda Sinop Spastik Çocuklar Derneği bu tür bir projeye katkı sağlamaktan çok memnun olduğunu ifade ettiler. 

Editör: Vitrin Haber