Gençlik Spor Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde düzenlenen 'Koşabiliyorken Koş' Projesi'ne Sinop'ta yoğun ilgi var.

Türkiye'de spor kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla uzman Antrenörler tarafından vatandaşlara sağlıklı ve bilinçli spor yaptırmak amacıyla düzenlenen 'Koşabiliyorken Koş' projesi Sinop'ta Şehir stadında  hayata geçti. Proje kapsamında katılımcılar için Antrenörler görevlendirilerek tüm tesislerin 7 gün,  günde 18 saat kullanıma açılması Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak sağlanarak, sporu Sinoplu vatandaşlara sevdirmek amaçlandı.

Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik konu ile ilgili; "Sinoplu vatandaşlarımızın ilgisi bizleri sevindiriyor. Yapılan faaliyetlerin spor bayramı havası şeklinde geçiyor olması spor yapmayan ama yapmak isteyenler için güzel bir örnek teşkil etmektedir. Bunu her zaman hatırlatıyorum; Çağımızın hastalığı Obeziteyi yenmenin tek çaresi Spor yapmak olduğunu tüm bilim adamları da tastiklemektedir.Bu nedenle halkımızın sağlıklı birer yaşam geçirmesi için önceliğimizi spora vermek zorundayız" dedi.
Çelik; tüm sporseverlerin tesislerde rahatlıkla spor yapabileceklerini, personellerin günün her saatinde halkımızın hizmetinde olduğunu sözlerine ekledi.

Sağlıklı ve bilinçli spor yapmak isteyen Sinopluların kayıt formunu  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden temin edebilir. 

Editör: Vitrin Haber