Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sinop Valiliği ve Sinop Belediyesi’nin katkılarıyla Sinop Offroad Kulübü tarafından organize edilen Türkiye Off-Road Şampiyonası 5. Ayak Yarışı adrenalin tutkunlarını Sinop'ta bir araya getirdi. 

İki gün sürecek olan 2019 Türkiye Off-Road Şampiyonasının ilk günü, Sinop Akliman mevkisi Hamsilos Tabiat Parkı alanında oluşturulan Yalçın Öztaban Orman Etabıyla başladı. 22 takım ve 44 sporcunun zorlu parkurda kıyasıya mücadele ettiği yarışlar nefes kesti. Katılımcı ekipler, öğle saatlerinden itibaren 13,8 kilometre uzunluğundaki mukavemet etabı olan Yalçın Öztaban etabını 3 kez geçerek yarışın ilk gününü tamamladı. 

Yarışmanın ilk gününde Çağdaş Çağlar-Ertuğrul Danışment ikilisi birinci, Şehmuz Oğuz-Selman Aymar ekibi ikinci oldu. Melis Akgöz-Cengiz Çelik ikilisi ise yarışı üçüncü olarak bitirdi.

BAŞKAN AYHAN CO-PİLOT OLDU
Bu arada yarışın ilk günü sporcularla birlikte olan Sinop Belediye Başkanı Barış Aylan Co-Pilot koltuğuna otururak öncü araçla yarış öncesi etabı turladı. 

Akliman – Hamsilos bölgesinde belirlenen parkurda ekiplerin toplamda 77,40 kilometre uzunluğundaki 7 özel etapta mücadele edeceği yarışlarda organizasyon, takibi ve izlemesi kolay, seyir keyfi yüksek bir parkurda gerçekleştirilecek olmasıyla dikkat çekiyor. 

HEYECAN PAZAR GÜNÜ DEVAM EDECEK 
Yarışlar 10 Kasım Pazar sabahı 09:05’te Sinop İskele Meydanında sporcu ve görevlilerin katılımıyla Mustafa Kemal Atatürk için anma töreniyle başlayacak, ardından 'Atam İzindeyiz' adı verilen 9 kilometre uzunluğundaki seyirci etabı 4 kez geçilecek. Bostancılı Kışla Burnu’nda belirlenen parkurda koşulacak bu etabın ardından saat 18:30’da Sporcu Kamp Eğitim Merkezinde gerçekleştirilecek ödül töreni ile organizasyon son bulacak.

Editör: Vitrin Haber