ORDU (AA) - Ordulu eski başpehlivan Mustafa Bük adına düzenlenen 23 Yaş Altı Serbest Erkek ve Kadınlar Türkiye Güreş Şampiyonası, Ordu'da başladı.

Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonu'nda, mehteran gösterisiyle başlayan ve 4 gün sürecek şampiyonaya, 70 kulüpten yaklaşık 800 sporcu katılıyor.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, yaptığı açılış konuşmasında, Ordu'nun, Türk güreşine büyük hizmetler verdiğini ve önemli şampiyonluklar kazandırdığını söyledi.

Şampiyonaya katılan sporculara, idarecilere ve hakemlere başarılar dileyen Aydın, güreş sporuna destek olan herkese teşekkür etti.

Vali İrfan Balkanlıoğlu ise sporun her çeşidinin ülkeler için prestij kaynağı olduğuna dikkati çekerek, "Hem ulusal hem de uluslararası müsabakalar ülkelerin kendi aralarında adeta bir bayrak yarışı, prestij yarışı halini aldı. Son dönemde güreşe verilen önem sayesinde gençler sporla buluşuyor. Artık uluslararası müsabakalarda altın madalya almak bizim için sıradan mesele haline geldi" diye konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da kentin büyükşehir olması sonrasında ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yaptığını belirtti.

Yapılan müsabakalarla kentte hareketlilik yaşandığını vurgulayan Yılmaz, "Bu tür şampiyonaların ilimize gelmesi için gereken desteği veriyoruz. Bundan sonra da desteğimizi vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından şampiyonanın ilk gün müsabakalarına geçildi.

Kaynak: aa