CHP Genel Merkez Kadın Kollarının, “Yalnız değilsin biz varız” sloganıyla başlattığı “YaşamHak” projesinin tanıtımı için Sinop’a gelen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Sinop Kültür Merkezinde düzenlenen programda STK, sendika, muhtarlar, kooperatifler ve parti temsilcileri ile bir araya geldi. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda kürsüye gelen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Sinoplulara CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamlarını iletti. 
Parti Genel Merkezi olarak Türkiye genelinde başlattıkları "YaşamHak Projesi" hakkında bilgiler veren  CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, proje ile 81 ilde şiddet gören kadınların yanında olduklarını söyledi. Nazıaka; “Projemiz, kadına yönelik şiddetle mücadele için hayata geçirdiğimiz bir proje. Projenin adı “YaşamHak” Logomuz ise şiddetin karşısında merhameti simgeleyen kalp ve içerisinde bir lokasyon işareti. Genel Başkanımızın da söylediği gibi Cumhuriyet Halk Partisi şiddetin son bulduğu adres olacak. Millet ittifakı olarak iktidara geldiğimizde ilk bir hafta içerisinde İstanbul sözleşmesini yeniden yürürlüğe koyacağız ve kadına yönelik şiddetle samimi bir mücadele vereceğiz” dedi. 

KURDUĞUMUZ ÇAĞRI MERKEZİMİZDE 7 GÜN 24 SAAT HİZMET VERİYORUZ
Proje kapsamında kurdukları çağrı merkezinde 7 gün 24 saat şiddet mağdurlarına destek olduklarını belirten CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, bu hattı arayan mağdurlara ücretsiz hukuki, psikolojik desteklerin yanı sıra diğer konularda da yardımcı olacaklarını söyledi. Nazlıaka; “Bu proje kapsamında genel merkezimizde bir çağrı merkezi kurduk. 444 82 85 numaralı hattımızı arayan tüm şiddet mağdurlarına, istismara uğramış çocuklarımıza ve onların yakınlarına ücretsiz hukuki, psikolojik desteklerin yanı sıra diğer konularda da yardımcı olacağız. Özellikle karakollarda savcılıklarda, hastanelerde ve duruşmalarda yanlarında olmayı çok önemsiyoruz. Kadın hakları mücadelesi sadece kadınları ilgilendiren bir şey değildir. Bu insan hakları ile, demokrasi ile ilgilidir. Demokrasi ise katılımla olur. Bu sebeple bugün bu salonda bulunan demokrat erkeklere ayrıca teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

KARAR MEKANİZMALARINDA KADINLAR EŞİT HAKLARA SAHİP OLAMLIDIR
Karar mekanizmalarında kadınların eşit haklara sahip olmaları gerektiğinin altını çizen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, bu kapsamda siyasi partiler kanununda değişiklik yapılmasına yönelik olarak kanun teklifi hazırlandığını belirtti. Nazlıaka; “Genel başkanımızın her zaman söylediği bir söz var. Kadınlar bu toplumun yarısını oluşturuyor, yarısını ise dünyaya getiriyor. O halde karar mekanizmalarında da kadınlarımız eşit haklara sahip olmalıdır. Bu anlamda siyasi partiler kanununda değişiklik yapılmasına yönelik olarak kanun teklifi hazırlandı ve gururla söylüyoruz ki, bu teklifin ilk imzalayanı da Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Yine gururla söylüyorum ki, bu gün bu salonda olan Barış Karadeniz Milletvekilimiz de dahil olmak üzere CHP’nin kadın erkek tüm milletvekilleri imza attı. Biz biliyoruz ki İYİ Parti de bu teklife destek verecek ve genel kurula geldiğinde kabul görecek” dedi. 

ŞU ANA KADAR BİN 800 VAKAYA DİREKT OLARAK KATKI SUNDUK
Hayata geçirdikleri proje ile bugüne kadar bin 800 vakaya direkt olarak katkı sunduklarını belirten CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, proje ile topladıkları verilerle Türkiye’nin şiddet haritasını çıkaracaklarını söyledi. Nazlıaka; “Biz bu proje ile Türkiye’deki şiddet haritasını çıkarmak için verileri topluyoruz. Çünkü biliyoruz ki bir sorunu çözmek için öncelikle doğru tespitler yapmak lazım. Hangi sorun nerede fazla bunu tespit edeceğiz. Şuana kadar bin 800 vakaya direkt olarak katkı sunduk. Bizler biliyoruz ki eşit, adil, demokrat Türkiye’yi kuranlar bizler olacağız. Hep söylediğimiz gibi Ak Parti iktidarını kadınlar getirmişti şimdi AK Parti’yi iktidardan indirenler de kadınlarımız öncülüğünde örgütümüz olacaktır” diye konuştu.
Program sonunda Sinop’un girişimci kadınlarına plaket takdim edildi. 

Editör: Vitrin Haber