CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, Sağlık Bakanı'na cevaplaması istemi ile soru önergesini sundu. Yazılı soru önergesinde şu ifadelere yer verdi;

"Türkeli Devlet Hastanesi 2001 yılında 20 yataklı, ameliyat ve doğum yapabilen donanımlı bir hastane olarak hizmete açılmıştır. Hastanemiz 14.554 nüfuslu ilçemizle birlikte 10 km mesafede bulunan Çatalzeytin ilçesine de hizmet vermekte iken, 2010 yılında bakanlığınızın tasarrufu ile entegre hastaneye dönüştürülmüştür. Hastanemizde şuan biri uzman 4 hekim görev yapmaktadır. Sağlık sorunları olan Türkeli'li vatandaşlarımız, coğrafyanın ve hava şartlarının sertliğine rağmen 100 km uzaklıktaki il merkezine yada 110 km uzaklıktaki Kastamonu iline sevk edilmektedir. Özellikle 15 yaş altı nüfusun (2864 çocuk-TÜİK 2011) sağlık sorunlarının çözümünde aileler çok büyük sıkıntılar yaşamaktadır.

1. Türkeli Devlet Hastanesi'nde boş bulunan Kadın Doğum, Çocuk Hastalıkları, Genel Cerrahi ve Aile Hekimliği kadrolarına 3 yıldır neden atama yapılmamaktadır? Atama dönemlerinde bu münhal kadroların ilana çıkarılmamasının gerekçesi nedir?
2. Özellikle acil tıp hizmetlerinin 3 pretisyen hekimle (bazı aylar 2 hekim) sağlıklı bir şekilde sürdürülebildiğine inanıyor musunuz?
3. Hastanenin sağlık, idari ve diğer hizmetlere göre norm kadro sayısı kaçtır? Bu kadroların dağılımı nasıldır? Kadroların boş ve dolu durumları nedir?
4. Yapılacak atamalarla hastanemizi tekrar eski statüsüne çıkarmayı düşünüyor musunuz?
5. Acil durumlarda kullanılmak üzere gerekli olan helikopter pistini hastane bahçesine yapacak mısınız?
6. Doktor yetersizliği nedeniyle yapılan sevklerin maliyeti son üç yılda ne olmuştur?"
CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, ayrıca İç İşleri Bakanı'na da cevaplaması istemi ile soru önergesini sundu. İç İşleri Bakanı'na sunduğu yazılı soru önergesinde şu ifadelere yer verdi;
"Türkeli ilçemizde faaliyet gösteren 1954 yılında hizmete açılan Hükümet Konağı, her geçen gün büyüyen ve gelişen ilçemizin taleplerine yanıt veremez hale gelmiştir.
Yarım asırlık binanın yıkık dökük görüntüsü, içerisindeki betonlarının aşınmışlığı gibi hoş olmayan görüntüler, devletin itibarına da yakışmamaktadır. Ayrıca kaymakamlık arşivinin bile başka bir kamu kurumunda bulunması, çeşitli kurumların farklı kurumlarda kiracı olması, hizmetin dağınıklığına zaman, işgücü ve kaynak ve israfına da neden olduğu Türkeli'de her gün yaşanarak bilinen bir gerçektir.
1. Türkeli Hükümet Konağı'nın kullanım zamanını doldurduğunu düşünüyor musunuz?
2. İlçemizin ihtiyaçlarını karşılayacak, tüm kurumların tek çatı altında toplanacağı modern bir hizmet binası yapılması konusunda bir çalışmanız var mıdır?" sorularını cevaplamasını istedi.

Editör: Vitrin Haber