AK Parti Sinop İl Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi büyük bir katılımla Sinop Kültür Merkezinde yapıldı. Kongreye: AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, İl Başkanı Uğur Giresun, İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Genel Merkez Başkan Yardımcısı Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Karadeniz Bölge Koordinatörü Serpil Kavrak, Genel Merkez MKYK Üyesi Teşkilat Başkan Yardımcısı Bölge Sorumlusu Elif Gülsüm Yılmaz, İl Gençlik Kolları Başkanı Doğan Can Al, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, ilçe kadın kolları başkanları, yönetimleri ve teşkilat mensupları katıldı. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ve divanın teşekkülüyle başlayan genel kurul protokol konuşmalarıyla devam etti.  

BU YOLDA YANLIZ DEĞİLİM
Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı veren Remziye Eda Özvin, "Bugün hem minnet, hem heyecan, hem de mutluluk duygusunu aynı anda yaşıyorum. Minnettarım çünkü, bu yolda yalnız değilim, yanımda güçlü ve köklü bir teşkilat var. Yanımda çok değerli AK kadınlarımız var. Heyecanlıyım çünkü; omuzlarımda şehrimizdeki tüm kadınların yükü, derdi ve sorumluluğu var. Mutluyum ve gururluyum çünkü; kadınlarımızı el üstünde tutan, yücelten ve cesaretlendiren bir liderimiz, bir Cumhurbaşkanımız var. Değerli büyüklerim ve kıymetli kardeşlerim; Bizler biliyoruz ki, bu teşkilata hizmet edenler şeref bulur. Bu şeref, milletimizle aynı derdi, aynı gayeyi ve aynı inancı taşımakla kazanılır. Bizim davamızda makamların bir önemi yoktur. Çünkü her makam bir emanet, her görev bir imtihandır. Ve önemli olan ardında güzel dileklerle ve hayır dualarıyla anılmaktır. Unutulmamalı ki; AK Parti sıradan bir siyasi parti değildir. AK Parti hakikat arayanların tek limanı, Milletimizin özünü yansıtan aynasıdır. AK Parti, emeğiyle ve alın teriyle yaşayan cefakar annelerimizin partisidir. 

AK PARTİ BEDEL ÖDEYENLERİN ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİDİR
AK Parti, geleceğe dair umut besleyen genç kızlarımızın partisidir. AK Parti, 28 Şubat'ta inançları uğruna bedel ödeyenlerin özgürlük mücadelesidir. AK Parti, liderine sadakatle bağlı kalarak çalışan, her seçim kapı kapı dolaşan kadınlarımızın partisidir. Değerli yol arkadaşlarım; Bugünden itibaren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Siyasetteki inancını, duruşunu, merhametini, vicdanını ve devlet adamlığını örnek alarak, çalışmalarımıza artan bir tempo ile devam edeceğiz. Şehrimizin geleceğini kadınlarımızla birlikte inşa edeceğiz. Bu uğurda her kadınımıza imkân ve fırsat tanıyacağız. Bu şehirde yaşayan her kadınımızın iyiliğini isteyerek çalışacağız. Taşıdığımız tüm makamların bizlere emanet olduğunu bilerek; görev ve sorumluluklarımızı asla unutmayacağız. Bize verilen her görevi üstün bir gayretle, ciddiyet ve titizlikle yerine getireceğiz. Yükümüz ne kadar ağır olursa olsun; bir ve beraber oldukça aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. İnşallah kongremizle birlikte çok daha fazla kenetlenerek, AK Partimizi 2023 hedeflerine bu salonda bulunan fedakar kadınlarımızla taşıyacağız. 

BU GÜN TEK YÜREK OLMA GÜNÜDÜR!
AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu'da AK Partili kadınları selamlayarak başladığı konuşmasında şunları söyledi: "Dünden daha fazla, elinden mevcudiyeti, elinden istikbali, elinden en kıymetli hazinesi alınmak istenen bu aziz milletin daha fazla arkasında durma günüdür. Bu gün bir olma, beraber olma, kenetlenme, sarılma, tek yumruk, tek güç ve tek ses olma günüdür. Bu gün, 'Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım' günüdür. Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdelediği gibi 2021 yılının yatırımın, üretimin, istihdamın, ihracatın arttığı ve sürdürülebilir bir büyümenin daha fazla olacağı bir yıl olacağına inanıyoruz. Güven ve istikrar iklimini güçlendirerek, salgın kaynaklı kayıplarımızı telafi ederek, daha büyük atılımların yapıldığına ve yapılmaya devam ettiğine hep birlikte şahit olacağız. Bu salonda bulunan bizler ve dışarıda AK Partimize gönül vermiş milyonlar dünya tarihini değiştirecek bu gayretin, bu samimiyetin ve azimli çalışmaların meyvelerini milletimizle birlikte toplamaya başladığımızı gördüler ve bundan sonra da devam edeceğimize de görecekler inşallah. 

ÜLKEMİZİ GERİYE GÖTÜRMEK İSTEYENLERE İZİN VERMEYECEĞİZ
Bu yüzdendir ki; ülkemizin geçmişte defalarca olduğu gibi geriye gitmesine, üstelik bizzat geriye götürenlerin kendinden olmayanı 'gerici' diye yaftaladığı bir sistemle bunu başarabilmelerine, AK Partimize gönül veren kadınlar olarak göz yummamalı, anneliğin de yüklendiği sorumluluk gereği, akıllı, bilgili ve ahlaklı gençler yetiştirmeliyiz. 15 Temmuz'da fıtrat değişti sanıp, bu kanın yine o kan olduğunu tecrübe edenler, fıtratı da, kanı da değiştirmeyi yeni hedefleri olarak belirlediler. Bunu unutmamalıyız. Dolayısı ile 19 yıldır en iyi yaptığımız şeyi yapmaya, milletini en iyi anlayan parti olma özelliğine uygun davranarak gençlerimizi ve kadınlarımızı AK siyasetle buluşmaya, buluşturmaya devam edeceğiz" dedi.  
AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş ve AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun'un da birer konuşma yaptığı genel kurul faaliyet ve gelir gider raporlarının okunup oylanmasıyla devam etti, ardından seçimlere geçildi. Genel kurula tek liste giren Remziye Eda Özvin, güven tazeleyerek tekrar başkanlığa seçildi. 

İŞTE YENİ YÖNETİM
Remziye Eda Özvin başkanlığında oluşan yeni yönetimde şu isimler yer aldı: Remziye Eda Özvin, Arzu Uçar, Ayşe Türkeri, Canan Özkaya, Cevriye Topal, Duygu Gümüş, Ebru Cankurt, Efnan Erol, Elif Konukcu, Emine Tüğmen, Fatma Demirci, Fatma Gündoğdu, Fatma Sarı, Gizem Yorgancı, Gönül Yıldırım, Gülsevin Öz, Gülsüm Taş, Hülya Andaç, İlknur Çil, Melek Çörtmenoğlu, Nermin Yarar, Nezaket Cihan, Nurfer Tosun, Rabia Şen, Saniye Akgün, Sati Ergün, Selma Özyaşar, Sema Ünal, Seyhan Öztürk, Songül Yoğurtçu, Zeynep Kökden, Alev Gül, Mine Usta, Seda Karaslan Demir, Yasemin Keserci, Hilal Sezer, Meliha Üstal, İlknur Tek, Bahriye Soyöz, Ebru Kurtuluş. Büyük kongre delegeleri: Remziye Eda Özvin, Nurdan Tekin Altinkök, Sevile Aksu ve Alev Gül.


 

Editör: Vitrin Haber