Saadet Partisi 5. Olağan Sinop İl Kongresi Halk Eğitim Merkezi salonunda büyük bir katılımla gerçekleşti. Pandemi kuralları çerçevesinde yapılan kongre divanın teşekkülü, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Divan Başkanlığını Saadet Partisi Samsun İl Başkan Yardımcısı ve Siyasi İşler Başkanı Nuri Başar'ın yaptığı kongrede; divan üyeliklerini Türkeli İlçe Başkanı Veli Tunç, Gerze İlçe Başkanı Hamit Çakır ile Bafra İlçe Başkanı Mustafa Öcal gerçekleştirdi.

KRİTİK BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ
Kongrenin açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Cavit Üçüncüoğlu, amaçlarının Milli Görüşün temel ilkelerini vatandaşla yeniden buluşturmak olduğunu söyledi. Dünyanın ve ülkemizin önemli ve hassas bir süreçten geçtiğini belirten Üçüncüoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Önemli bir zamandayız ve kritik bir dönemi birlikte yaşıyoruz. Gönül isterdi ki huzur ve barış içerisinde, birlik ve beraberliğimizin sağlandığı, işsizliğin ve yoksulluğun en alt seviyeye indiği, adaletin hakim olduğu, adil paylaşımın yapıldığı bir dönemde bu kongremizi yapalım. Bu dönem depremlerin, yangınların ve sel felaketlerinin yaşandığı, akın akın göç dalgalarının ülkemize geldiği, korona hastalığı sebebiyle dünyada milyonlarca insanın öldüğü, milyonlarca insanın bu hastalıkla pençeleştiği, adeta bütün insanlığın imtihan olduğu bir dönemden geçiyoruz. 

NECMETTİN ERBAKAN OLMAKTAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ
Bunun yanında en büyük acıları barışın teminatı olan biz Müslümanlar yaşamaktayız. İslam beldelerindeki kardeşlerimiz ülkemizi kurtuluş adresi görüp, ülkemize hicret ederken, ülkemiz insanı huzur ve barış ararken, ülkemizdeki işsizlik ve borç rakamları rekor kırarken, ithalata dayalı ihracat nedeniyle büyük cari açıklar verilirken, yapılan açık bütçe sebebiyle rantiyeye her sene 50 milyar aktarılırken, şişme rakamlar ve haberlerle bu gerçekler örtbas edilmektedir. Çevremizde ve İslam ülkelerinde yaşanan zülüm - kan ve gözyaşının oluk oluk aktığı bir dönemde ateşler harlanırken İbrahim olmaktan, Kudüs kan ağlarken Selahattin olmaktan, insanlık köleleştirilmek istenirken Prof. Dr. Necmettin Erbakan olmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Çünkü biz Milli Görüşçüleriz. Kongremizi bu aşk ve heyecanla yapıyoruz. 

HALKIMIZI TEKRAR MİLLİ GÖRÜŞLE BULUŞTURMAK İSTİYORUZ
Bu kongre vesilesi ile Milli Görüşün temel ilkelerini halkımızla yeniden buluşturmak istiyoruz. O ilkeler ki; Saadet logomuzun beş yıldızında yerini bulan Huzur-Barış-Kardeşlik, gerçek adalet ve hak anlayışı, temel insan hak ve hürriyetleri, herkes için refah, izzet-şeref-onur. Temeli Sev Şefkat ve Merhamet olan davamızın bu temel ilkeler üzerinden hedefi yaşanabilir bir Türkiye, Yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünyadır. İnsanlığın saadeti için bu 5 şart gerekli ve yeterlidir. Bu şartlar ancak Milli Görüş ile temin edilebilir. 

MİLLİ GÖRÜŞ KURTULUŞUN TEK ADRESİ
Milli Görüşün temeli, söylediğimiz gibi sevgi ve şefkattir. Gayesi ise bütün insanlığın saadetidir. Bunun için Milli Görüş'ün düzeni; sömürü düzeni değil herkese hakkını veren adil bir düzendir. Biz işte bunun için 'Böyle geçmiş, böyle gitmeyecek, bu düzen değişecek' diyoruz. Bu yüzden biz çalışmalarımızı ibadet aşkıyla yapıyoruz. Bu yüzden Milli Görüş kurtuluşun tek adresi diyoruz. Bunun için insanımızı Milli Görüşe davet ediyoruz. Ne mutlu bu davete icabet edenlere, ne mutlu bu yolda gayret gösterip ter dökenlere, selam olsun bu yolda yürüyenlere" 

Kongrede Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Hüseyin Hacıabdullahoğlu'da salonda bulunan kalabalığa hitap etti. 

SİNOP SAADETTE YENİ YÖNETİM
Yapılan konuşmalar ardından seçimlere gidildi. Kongreye tek liste olarak giden mevcut başkan Cavit Üçüncüoğlu, delegelerin tüm oylarını alarak tekrar başkanlığa seçildi. Cavit Üçüncüoğlu başkanlığında oluşan yeni yönetimde şu isimler yer aldı: Satılmış İrgin, Nurettin Yazıcı, Bayram Yılmaz, Cengiz Yavuz, Muhammet Yalçın, Emin Kaplan, Cem Özcan, Mustafa Cennetoğlu, Mustafa Reçber, Kerim Acar, Talip Yılmaz, Suat Güngör, Cevat Şeker, Hasan Üçüncüoğlu ve Şenol Köseoğlu. İl Disiplin Kurulu Üyeleri: Gültekin Çetin, İdris Ermiş, Halil İbrahim Şengün, Abdullah Ersoy ve Recep Bayrak. 

Büyük katılımla gerçekleşen kongreye Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Hüseyin Hacıabdullahoğlu'nun yanı sıra, Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şen, Sinoplular Adil Düzen Derneği (SİMGO) Genel Başkanı Gökçen Göksal, ilçe başkanları, mahalle ve köy muhtarları ile teşkilat mensupları katıldı.

Editör: Vitrin Haber