AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, ihalesi 24 Mart'ta yapılan Sinop Meydan Projesi ve TOKİ tarafından Sinop’a yapılacak olan 317 konut ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

40 YILLIK HAYAL GERÇEK OLUYOR
İhalesi 24 Mart’ta yapılan meydan projesi ile 40 yıllık bir hayalin gerçek olacağını ifade eden AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım maviş, meydan projesinin tamamlanıp şehrin tarihi ve doğal güzelliklerinin ortaya çıkmasıyla Sinopluların daha ferah sosyal alanlara kavuşacağını söyledi. Maviş; “Sinop turizmine önemli katkılar sağlayacak olan bu önemli proje ile Marka Şehir Sinop hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Her aşaması titizlikle takip edilen Sinop Şehir Meydanı Projesinde yoğun çabalar harcanarak bugünlere gelindi. 40 yıldan bu yana birçok defa gündeme getirilen fakat bir türlü gerçekleştirilemeyen Meydan projesinin hayata geçiyor olmasından büyük onur duyduğumu ifade etmek istiyorum” dedi. 

YAPIM ÇALIŞMALARI HASSASİYETLE YÜRÜTÜLECEK
Tarih kültür ve medeniyet mirası açısından çok zengin olan Sinop’ta atılacak her adımda bu medeniyet mirasının korunmasının esas alındığının altını çizen AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, bu nedenle koruma kurullarıyla yakın ilişki ve işbirliği içinde adımların atıldığını söyledi. Maviş; “Proje ile ilgili Sinop’taki paydaşların revizyon talepleri yerine getirildi ve 16 Aralık itibarıyla da koruma kurulundan onay alınan proje 24 Mart’ta ihalesi yapıldı. Bundan sonraki süreçte ise yapım çalışmaları büyük bir hassasiyetle yürütülecek” diye konuştu.

DEĞİŞEN VE GELİŞEN BİR SİNOP GÖRECEĞİZ
Surları kaplayan ve tarihimizi gölgeleyen yapıların temizlenmesiyle turizmde Sinop’un tarihi dokusunun daha görünür hale geleceğini kaydeden AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, değişen ve gelişen bir Sinop’u geldiğini ifade etti. 

HERŞEY HEMŞEHRİLERİMİZ İÇİN
Sinop meydan projesi kapsamında çocuk oyun ve su oyun alanlarının yapılacağını sözlerine ekleyen AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, çok sayıda ağaç ile meydanın mavi yeşil dokusu arasında çocukların huzur veren kahkahalarına ve yüzlerindeki tebessüme ortak olunacağını söyledi. Maviş; “Sinop meydan projesi ile hemşerilerimize keyifle vakit geçirecekleri sosyal alan imkanları sağlanacak, şehir meydanı Sinoplu hemşehrilerimizin uğrak noktalarından biri haline gelecek. Sinop’un en nadide yapılarından olan Jandarma Sosyal Tesisi, Millet kıraathanesine dönüştürülerek halkımızın hizmetine açılacak” dedi. 

TOKİ KONUTLARI YAPIMI İHALE EDİLİYOR
TOKİ tarafından Sinop’a yapılacak 317 konut ile ilgili bilgiler de veren AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, konutların yapım işinin bütün hazırlıklarının tamamlandığını, 12 Temmuz 2021 tarihinde ihalesinin yapılacağını duyurarak hak sahiplerini sıcak yuvalarına kavuşturuncaya kadar süreci sıkı sıkıya takip edeceklerini ifade etti.


 

Editör: Vitrin Haber