İYİ Parti Genel Merkezi tarafından, İYİ Parti Sinop İl Başkanı Hasan Aslan ve yönetiminin görevden alınmasına tepki gösteren İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Bekir Özdoğru ve yönetim kurulu üyeleri görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.

İYİ Parti Sinop Merkez İlçe Başkanı Bekir Özdoğru yaptığı yazılı açıklamada görevden alınmalara tepki gösterdi. 

Bekir Özdoğru; "İYİ Parti Sinop’ta Sayın Ceyhan Demir beyin milletvekili adaylığıyla boşalan il başkanlığı görevi yönetim kurulu kararıyla Sayın Hasan Aslan beye verilmişti. Gerek Sinop, gerekse partimiz kamuoyunda dürüst ve çalışkanlığıyla bilinen Sayın Hasan Aslan ve yönetim kurulu, partimizin başarısı için hiç bir fedakarlıktan kaçınmaksızın 24 Haziran Milletvekili seçimi ve 31 Mart yerel seçimleri olmak üzere iki seçimi başarıyla yönetmişlerdir. Bu süre zarfında partimize zarar getirecek hiçbir yanlışa müsaade etmemişler, hiç kimseyi kırmadan, ötekileştirmeden herkesi kucaklamak suretiyle son derece katılımcı bir yönetim sergilemişlerdir. Ancak üzülerek de olsa ifade etmeliyim ki; kendileri adaba ve usule aykırı, ne gelenekte ne de teamülde olmayan bir şekilde hiçbir sebep ve dayanak gösterilmeksizin genel merkez kararıyla görevden alınmışlardır.

O gün bu gündür müspet veya menfi bir gerekçe beyan edilmemiştir. Bu durum bizleri zan altında bırakmıştır. Çünkü, gerek Sinop kamuoyundan gerekse partimiz içinden bu konuda gelen sorulara makul ve anlaşılır açıklama yapılamamaktadır. Bu görevden alma biçimini ne usul, ne adap ne de ahlaken tasvip etmiyoruz. Ceza var suç yok.
Böyle uygulamaları bir yerlerden hatırlar gibiyiz. Oysa bu tür uygulamaların İyi Parti’nin kuruluş nedenleri arasında olduğunu biliyoruz. Böyle uygulamaların İYİ Partide olmaması gerekiyordu. Ben İyi Parti Merkez İlçe Başkanı olarak şahsım ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım adına Hasan Aslan bey ve çok değerli yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma dürüst, samimi ve can siperane çalışmalarından dolayı her birine ayrı ayrı teşekkür ediyor; bundan sonraki yaşamlarında kendilerine başarılar diliyorum. Böylesine içten, böylesine samimi ve böylesine yapmacıktan uzak bir anlayışla çalışan kişi yada kurulların antidemokratik usul ve yollarla görevden alınmalarına göz yummamak vicdanen ve ahlaken sorumluluğumuzdur. 

Bunun gibi yanlış ve kırıcı uygulamaların gerek Sinop’ta gerekse diğer il ve ilçelerimizde bir daha yaşanmaması için farkındalık yaratmak adına İYİ Parti Merkez İlçe yönetim kurulu olarak parti üyeliğimiz saklı kalmak üzere yönetim kurulundaki görevlerimizden istifa ediyoruz. Umuyoruz ki genel merkezimiz ve sayın yöneticileri en kısa zamanda bu nahoş uygulamanın gerekçesini kamuoyuyla paylaşırlar. Sinop bu açıklamayı bekliyor" dedi. 

Editör: Vitrin Haber