İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan, gündeme dair çeşitli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin ve Sinop'un içerisinde bulunduğu bu kriz döneminde var olan sorunlar ve çözümler üzerine her zaman kafa yorduklarını belirten Şanlan, sıkıntıların her geçen gün katlanarak arttığını söyledi. 

VERİLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR
TÜİK’in açıkladığı rakamlar ile çarşı pazar fiyatları arasında büyük farkların olduğunu ileri süren Yılmaz Şanlan, "Verilen enflasyon rakamları ile adeta halkımızla alay edilmektedir. Sürekli olarak değiştirilen ürünlerin enflasyona etki katsayıları ile hükümet enflasyon rakamlarını istediği seviyelerde tutmaktadır. Bu sayede çalışanların ücretleri, asgari seviyede artışlar ile geçiştirilmeye çalışılmaktadır. TÜİK’in 2020 yılı için açıklamış olduğu yıllık enflasyon olan 14.60’ın Türkiye gerçekleriyle uzaktan yakından hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Enflasyon Araştırma Merkezi olan ENAG’ın açıklamış olduğu yıllık enflasyon rakamı ise yüzde 36.72’dir. Vatandaşın enflasyon oranı ise yüzde 30 ila 50 arasında değişmektedir. Bu durum bile AKP hükumetinin nasıl yalan söylediğinin ve insanları nasıl kandırdığının göstergesidir. Açıklanan asgari ücret ne yazık ki aylık brüt 3.577,50 TL, aylık net 2.825,90 TL, günlük brüt 119,25 TL olarak belirlendi. Bu rakamlar ile bir ailenin geçinmesi veya bir gencin geleceğini kurması imkansızdır" dedi.

YENİDEN DÜZENLEME YAPILMALI
İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bizler İyi Parti ailesi olarak her ne olursa ilan edilen asgari ücretin derhal iptal edilmesi ve en az 3000 TL olarak yeniden düzenlenmesini talep ediyoruz. Ayrıca asgari ücretlilerden alınan vergilerin kaldırılması ve asgari ücretlere eklenmesi elzemdir. Yine işçi, memur ve memur emeklilerine yapılan zamların gerçek enflasyon rakamlarıyla orantılanması gerekmektedir. Sizlerin bu düzenlemeleri yapmamanız halinde, biz İyiler hareketi olarak bu isteklerimizi gerçekleştireceğimizi taahhüt ediyoruz. Milletimize söz veriyoruz, iktidara geldiğimizde her ne olursa olsun bizim için öncelik birkaç müteahhit değil; işçimiz, çiftçimiz, esnafımız ve memurumuz olacaktır. Sizler bu iyileşmeleri yapmazsanız bizler yapacağız"

Editör: Vitrin Haber