AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, TBMM'deki çalışma ofisinde gazetecilerle bir araya geldi.

Vitrinhaber’de canlı olarak yayınlanan ziyaret sırasında, Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Serhat Özşahin, Boyabatsesi İmtiyaz Sahibi Ali Sezer, Durağan Şehir Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mustafa Eker ve Gerzeninsesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Uysal ile Sinop gündemini değerlendiren Maviş, Sinop'un 4 bir yanında yatırım ve çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Sinop basını AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş ile TBMM'deki çalışma ofisinde bir araya gelerek Sinop gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

ÇEVRE YOLU PROJESİ SİNOP’UN NEFES ALMASI İÇİN ÖNEMLİ

Sinop’un nefes alması için çevre yolu projesini çok önemsediğini belirten AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş; “Gerçekten yazın İstanbul trafiğinin yada turizm yoğunluğunun en fazla olduğu yerlerdeki trafiği aratmayan bir trafiğimiz var. Hatta yazı geçtik sabahları mesai başlangıcında ve akşam mesai bitiminde çok yoğun trafik oluyor. Bu Sinop'umuzun güzelliğinin bir maliyeti bize. Sinop bir yarımada, daralan bir yarım ada. Kum saati gibi adeta, daralan ve genişleyen bir yarım ada. Dolayısıyla Sinop'un bize Allah'ın vergisi olarak sunduğu bu güzellik bize bazen külfetlerde oluşturuyor. Ancak bu külfetleri aşabilecek imkanlar elbette ki var. Çevre yolu da bunlardan birisi” dedi.

Ayancık'ta yaşanan afet sürecinden önce Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu Sinop'a getirdiklerini hatırlatan Maviş, çevre yolu projesinin bu baya eski bir konu olduğunu hatta daha önceki belediye başkanlarının da çevre yolu konusunda kendilerine talepte bulunduklarını söyledi.

SİNOP’UN SİLUETİNE ZARAR VERMEYECEK PROJE OLMASI LAZIM

Binali Yıldırım'ın Başbakanlığı ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'ın döneminde konuyu gündeme getirdiklerini fakat şuanda belli bir mesafe kat edecek noktaya geldiklerine vurgu yapan Nazım Maviş; “Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu bu konuda kendi ekiplerine talimatlarını verdi. Bölge Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğümüz çevre yolunun projesini yapıyor. Bu konuda birkaç hassas husus var. Bu hususlar işin yürüyüş şeklini yavaşlatıyor. Bunlardan birincisi Sinop'un tarihi zenginliği olan kale surları. Kale surlarına ve Sinop'un siluetine zarar vermeyecek bir proje olması lazım.

PROJE YIL İÇİNDE TAMAMLANIRSA İHALESİNİ HIZLI ŞEKİLDE YAPTIRIRIZ

İkincisi denizle birlikte düşündüğümüzde buraların zemin etüdünün dayanıklılığının hesap edilmesi lazım. Üçüncüsü Sinop'a giriş yerlerinin iyi hesaplanarak Sinop'un siluetini bozmaması lazım. Dolayısı ile Ulaştırma Bakanlığımız proje çalışmalarını sürdürüyor. Sayın bakanımızın bu konuda bir kararlılığı var zaten. İnşallah ümit ediyorum ki proje çalışması bu yıl içerisinde tamamlanırsa biz hızlı bir şekilde çevre yolu projesinin ihalesini yaptırmış ve Sinop'u nefes almış bir noktaya taşımış olacağız”.

ATACAĞIMIZ HER ADIMDA KAMUOYUNU DİNLİYORUZ

Sinoplular kentleri ile ilgili konulardaki fikirlerini de oldukça önemsediklerini vurgulayan AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş sözlerini şöyle sürdürdü; Vatandaşlarımız oldukça dikkatli bir şekilde takip ediyorlar ve bize talep ediyorlar. Bizde hassasiyetlerini dikkate alarak Sinop'ta atacağımız her adımda kamuoyunu olabildiğince dinlemeye ve oradan gelebilecek önerileri teklifleri katkıları hesaba katarak yol almaya çalışıyoruz. Bu açıdan inşallah proje çalışması bu yıl içerisinde tamamlanırsa hızlı bir şekilde ihalesini yapacağız. Ama Sinop çevre yoluna her halükarda kavuşacak”.

SİNOP’TA OTOPARK CİDDİ BİR SORUN

Sinop'ta otopark sorununun ciddi bir sorun olduğunu belirten AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş Sinop Kent Meydanı ve Millet Bahçesi çalışmaları kapsamında Uğur Mumcu Meydanında Sinop Belediyesine ait olan ve yaklaşık 150-200 araca hizmet veren otopark alanının proje kapsamında yeşil alan olarak düzenleneceğini ve  150-200 araçlık otopark alan sayı olarak bakıldığında absorve edilemeyecek bir sorun olmadığını, üzerinde çalışıldığında başka mecralarda alternatifler üretileceğini söyledi.

Ama o otoparkın orada mevcutken de Sinop'un ciddi anlamda bir otopark sorunu belirten Maviş, bence sadece meydan projesine özgü olarak değil total olarak Sinop'un bu otopark sorununu düşünmemiz lazım” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber