TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Milletvekili Mehmet ERSOY yapmış olduğu bir "değerlendirme-sentez"de bugünlerde İsrail tarafından Filistin'de uygulanan bombalama olaylarını ve vahşeti yorumladı. Ersoy değerlendirmesinde  bazı kesimlerin "sessizliği çığlık olarak ifade etmeleri"ni eleştirdi  ve yapılan bu  açıklamaları "vaziyeti kurtarma çalışması" olarak ifade etti.

ERSOY son yıllarda dünyada ve ülkemizde yaşanan gelişmelerin de iyi sentezlenmesi gerektiğini vurguladı, kendilerinin Filistin konusunda samimi olmadıklarını söyleyenlere karşıda bir açıklama yaparak "Bu arada bizim Filistin davasına karşı samimi olmadığımızı söyleyenlere de bir çift laf söylemek isterim.." dedi ve şunları kaydetti:


"İsrail vahşeti ve sessizlik....Birilerinin Terörist Devlet İsrail'e karşı sessiz kalmasında çığlık varmış..Türkiye'deki sözcüsü böyle kurtarmaya çalışıyordu vaziyeti.. Tam ey Allahım bizi bu kadar saf yerine koyabilecek, gözü dönmüş vicdansız ve ruhsuzlara karşı aklımıza mukayyed ol derken bir açıklama geldi. İsrail'e kınamak adına tek kelime etmeyen, edemeyen sadece üzüntüsünü ifade eden bir açıklama...
Aslında bu alçak saldırıdan sonra biz şunu bir kez daha çok iyi anladık...Neden Mısır'da Mursi'ye karşı darbe yapıldı..Mursi'den sonra neden Başbakanımız hedef alındı..Neden Bütün Geziciler ve o ruhu canla başla destekleyen küresel güçler bugün Erdoğan'ın karşısında..Neden Mursiyi haksız bulup darbeci, katil Sisi'yi destekleyen ve İsrail Filistin meselesinde Türkiye tarafsız kalmalıdır diyen bir Cumhurbaşkanı Adayı'mız oldu..Veee neden İsrail'e karşı sözüm ona tepkisini sessiz! kalarak gösteren, Mısır'da Sisi'yi, Suriye'de Esed'i destekleyen, Ortadoğu'da hayatını kaybeden müslümanlar için kılını kıpırdatmayan, üç beş ağaç için ülkemizin her köşesini yangın yerine çevirmeye çalışırken bu acı günlerde tek bir protestoda bulunmayan yerli ve yabancı unsurların tamamı, biz İsrail'in yanındayız diyen Alman'nın, İngiliz'in Amerika'nın medyası Erdoğan gitsin diyor, Ekmeleddin diyor....Dine, dindara ve milliye karşı bu kadar mesafesi olan aşırı, bölücü,vandalist sol ile pensilvanya nasıl bir araya geliyor..Neden Türkün, müslümanın aslında insanlığın vicdanı nerede olması gerekiyorsa bu kesim hep onların karşısında..Milli duruş ve hassasiyet sahibi ve hala bazı tereddütleri olan her kardeşimiz bir kez daha bu durumu sorgulamalı ve Mahallemizin Çocuğu'nu kimler ortadan kaldırmak istiyor iyi gözlemlemelidir.

Bu arada bizim Filistin davasına karşı samimi olmadığımızı söyleyenlere de bir çift laf söylemek isterim.. Bizim davamız herşeden önce Filistin İsrail davası değildir. Mazlumların yanında olma davasıdır. Nerede bir zulüm varsa karşısında olma davasıdır. Samimiyetimizi test etmek isterseniz gidin o mazlumların evlerine bakın bakalım hangi Türk liderin posterini asmışlar duvarlarına. Görün bakalım kaçının evinde ayyıldızlı bayrak var.. Duyun bakalım kime dua ediyorlar.. Veee sorun bakalım Kılıçdaroğlu'nun, Bahçeli'nin adını bilen var mı?"





Editör: Vitrin Haber