CHP Sinop İl Başkanı Avukat İnan Savaş Yüksel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in, emeklinin bayram ikramiyelerinde zam konusunun gündemde olmadığına ilişkin açıklamasına tepki gösterdi. 

Avukat İnan Savaş Yüksel, yaşanan ekonomik krizin etkileri giderek arttığını belirterek, emekliler için açıklanan bayram ikramiyesi rakamının oldukça düşük olduğunu dile getirdi. 

Yüksel açıklamasında: "Ülkemizde yaşanan ekonomik krizin etkileri giderek artmaktadır. Emeklilerimizin alacağı bayram ikramiyeleri de yaşanan ekonomik kriz nedeniyle erimeye devam etmektedir. 

2018 yılında verilemez denilen, bütçemiz kaldırmaz denilen bayram ikramiyesi; Cumhuriyet Halk Partisinin bastırmasıyla emeklilerimize verilmiştir. 

Asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığı ülkemizde, emeklilerimizin ekonomik olarak rahatlayabilmesi için emekli ikramiyelerinin en az asgari ücret düzeyinde olması gerekmektedir.  Cumhuriyet Halk Partisi bu hususta yasal düzenleme yapılması için TBMM’ye kanun teklifi vermiştir" dedi.

İktidarın; emeklilere her dini bayramda en az bir asgari ücret tutarında ikramiye için gerekli adımları atmasının kriz döneminde zorunlu hale geldiğini kaydeden Yüksel, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak emeklilerimizin refahı için atılması gereken her adımı iktidarımızda atacağımızın sözünü şimdiden veriyoruz" diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber