Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Kara sözlerine Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Merkez İlçe Başkanı Faruk Şanoğlu'nun Orman Bölge Müdürlüğü'ne karşı çıkıldığı iddiasına değinerek başladı. Kara açıklamasında; "AK Parti Merkez İlçe Başkanı Sayın Faruk Şanoğlu'nun ne zaman iktidara geldiklerinden haberinin olmadığını düşünüyorum açıkçası.

2011 yılında kendi iktidarlarınca orman yoğunluğu %64 olan bu kentten Orman Bölge Müdürlüğü alınarak Kastamonu'ya bağlandı. Sayın Şanoğlu o zaman neredeydiniz? Burada bir iddiada bulunuyorlar Orman Bölge Müdürlüğü'ne karşı çıktığımızı söylüyorlar, biz karşı çıkmıyoruz. 2015 yılında Milletvekilimiz Barış Karadeniz Orman Bölge Müdürlüğü'nün açılması için mecliste önergeler verirken kanun teklifi verirken kulağını kapatanların, görmezden gelenlerin bugün müjde diye bahsettikleri durumu Sinop halkı adına bir özür olarak kabul ediyoruz. Çünkü yaklaşık 10 yıldır  bu memleketin insanlarına, orman köylülerine, esnaflarına Kastamonu'ya gidip gelmeyi reva gördüler. Biz bunu eleştiriyoruz. Neden 10 yıl boyunca bunun hesabını vermediniz şimdi müjdeymiş gibi aktarıyorsunuz?" dedi.  

Başkan Kara açıklamalarının devamında Sinop Belediyesi'nin yalnızca maaş verip çöp topladığı iddiasına yanıt olarak, "Sinop Belediyesi'nin sadece çöp toplamak ve maaş vermekten ibaret olduğunu ifade eden Merkez İlçe Başkanına kendi dönemlerinde maaş veremediklerini, Sinop esnafının Sinop Belediyesi'yle parasını alamadığından dolayı iş yapmadığını, personelinin çalışmak istemeyip bir an önce çıkmak istediğini hatırlatmakta fayda görüyorum. Öyle bir dönemden bu zamana evet çöp toplamak da buna dahil tüm hizmetlerini sağlayan bir yönetim anlayışımızla hizmet veriyoruz. Biz belediyemizin bütçesi dahilinde yaptıklarımızın her geçen gün üzerine koymak isteyen bir düşüncedeyiz.

Onların çöp toplayamadığı Özel İdare bölgelerinden çöp de topluyoruz bundan da gurur duyuyoruz. Sinop'un turistik alanlarını çöpe çeviren bir zihniyetin bir tane çöp arabasıyla toplayamadığı yerlerde, Sinop Belediyesi yaklaşık 6-7 aracıyla takviye sağlamaktadır. Sinop turizm kentidir, Sinop'u temizleyen Cumhuriyet Halk Partisi Belediyesi'dir. Sinop Belediyesi sadece işçinin personelin maaşını veriyor diye bir açıklama cidden talihsiz bir açıklamadır. Bu açıklama bireysel bir düşüncenin öncesinde bir zihniyetin açıklamasıdır" diye konuştu. 

Açıklamalarının devamında Sinop Belediyesi'nin filosuna kattığı araçlara gelen eleştiriye değinen Kara: "Sayın Şanoğlu'na sormak isterim; Sinop Belediyesi hükümetin ve devletin desteği olmadan kendi öz kaynağıyla yeni araçlar almıştır bundan mı rahatsızdır? Birilerine ihtiyaç duymadan kimseye peşkeş çekmeden bir şeylere kavuşmak kendi zihniyetlerinde olmadığı için belediyenin bunu kendi kaynağı ile alabilmiş olması da mı bir eleştiri sebebidir? Engelli rampası olan bir hizmet otobüsünün Sinop'a gelmesi gerçekten kendisini rahatsız ediyor mu buna cevap vermesini bekliyorum. Özellikle Sinop'a engelli rampası olan, engelli vatandaşlarımızın en büyük sorunlarından biri olan ulaşım ve erişim noktasında birebir sorunlarını çözebilecek bu hizmet aracından kendisi neden rahatsızdır kamuoyuna açıklama yapmasını bekliyorum" ifadelerini kullandı.  

Araç tanıtım töreninde kesilen kurban ve edilen dua üzerine da konuşan CHP Merkez İlçe Başkanı Kara sözlerini şöyle sürdürdü; "Belediyemizin aldığı araçların kurban kesilerek hizmete başlamasını kendi siyasi iktidarlarıyla birleştirmesini ciddi manada bir acizlik olarak görüyorum. Zihin yitikliği olarak görüyorum, vicdanını birilerine teslim ettiğini düşünüyorum. Dinin tekellerinde gibi davranmalarının bu ülkeye nasıl bir ayrım yaptığını bu açıklamayla göstermiş olduğu kanaatindeyim. Biz Müslümanız, Müslüman bir toplumda büyüdük. Bizim inançlarımızın, bu ülkenin her bireyinin inançlarının siyasete alet edilmesine asla ve asla müsaade etmeyiz. Biz adabıyla büyüdüğümüz ve öğrendiğimiz ahlaki değerlerimizle, komşusu açken tok yatamayan bir toplum olarak bizim inancımız Allah'adır, kitabadır Hazreti Muhammededir. Bizim birilerine açıklayacak, gösteriş yapmaya gerek duyacak bir dinimiz yoktur. Biz vicdanlı insanlarız, bizim hesap vereceğimiz yer ahirettir. Biz kurbanımızı da keseriz, duamızı da ederiz. Bu duaların, kesilen kurbanların hesabını soracak kişi de Faruk Şanoğlu değildir. Herkesin bu anlamda haddini bilmesini istiyorum. Şanoğlu bence ilk sokağa çıkıp esnafın, halkın bir halini hatırını sorsun, onlardan bir hayır duası alsın. Ondan sonra Allaha hesap versin biz kimsenin Allah ile arasına girmeyiz" 

Siyaset anlayışlarının kapsayıcı ve tümleyici olduğunu belirten Mustafa Tolga Kara sözlerini şöyle sonlandırdı: "Biz bu coğrafyada yaşayan vatandaşlarımızın, özellikle çocuklarımızın yatağa aç girmemesini hayal ediyoruz. Biz kimseyi ayırmadan, kimsenin düşüncesine, inancına bakmadan bu ülke için çaba gösteren, ülkenin kalkınması için yüreğini ortaya koyan vatandaşların sesi olmak istiyoruz. Biz parti gözeterek kimseyi ayırmıyoruz , biz sadece ve sadece ülkemizin geleceğini düşünüyoruz. Yaptığımız tüm çalışmalarda ahlaklı olmaya hesap verebilir olmaya gayret ediyoruz. Sayın Şanoğlu bir yere çalışır biz tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımızın hizmetine çalışırız" 

Editör: Vitrin Haber