Halk Eğitim Merkezi Salonunda gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Kastamonu Milletvekili Sinop İl Koordinatörü Mustafa Gökhan Gülşen AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, İl Başkanı Cengiz Tokmak, İl Başkan Yardımcıları, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Soysal, İlçe Başkanları, Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri ve partililer katıldı.



Toplantının basına açık olan kısmında konuşan İl Başkanı Cengiz Tokmak geçtiğimiz hafta başında BDP’li milletvekillerinin Karadeniz gezisi kapsamında ziyaret ettikleri Sinop’ta yaşanan olayları değerlendirdi. Bazı kesimler tarafından AK Parti grubunun Sinop’taki olaylar karşısında sessiz kaldığının söylendiğini belirten Tokmak “Genel Merkezimiz olsun, genel başkanımız olsun, genel başkan yardımcılarımız olsun gerekli bilgileri verdiler. Biz onların açıklamalarının üzerine konuşacak değiliz” dedi.  



'Muhalefet Çıkar sağlamak İstedi'
Yaşanan olaylardan özellikle muhalefetin çıkar sağlamaya çalıştığını ancak bunda başarılı olamadığını ifade eden İl Başkanı Cengiz Tokmak; “Yaşanan olayların ardından hükümetimizin her kademesinden gerekli açıklamalar yapıldı. Eğer bu açıklamalardan tatmin olmayanlar varsa, özellikle muhalefete sesleniyorum,  biz genel başkan yardımcımızın, parti sözcümüzün üzerine konuşacak değiliz. Onlar gerekli açıklamaları yapmışlardır. Ben bu konunun böyle bilinmesini istiyorum. Bizde elimize birer fotoğraf alıp sağa sola sallayarak ortamı daha da çirkinleştirmek istemedik.

Değerli arkadaşlar bizim partimizin yapmış olduğu çalışmalardan rahatsız olan insanlar bu olayları bizim üzerimize yıkmaya çalıştı. Ancak 11 yıldır iktidarda olan AK Partinin yapmış olduğu çalışmalarla ülkemizi hangi noktaya getirdiğini hepimiz çok iyi biliyoruz” şeklinde konuştu.

'Yaptıklarımız Ortada'
AK Parti hükümeti döneminde ulaşımdan sağlığa, eğitimden, spora kadar bir çok alanda yeniliklerin yapıldığını belirten Tomak konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Sinop’ta 2002 yılında iktidara geldiğimizde Sinop 112 acilde bir adet ambulansımız vardı. Ama Pazartesi günü inşallah Sağlık İl Müdürlüğümüz ve Valiliğimizin yapacağı törenle Sinop’a kazandırılan 5 yeni ambulans hizmete sunulacak. Ben hükümetimize bu konuda emeği geçen milletvekilimize, tüm emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sinop’umuza kazandırılan bu 5 yeni ambulansla birlikte 112 acil hizmetlerimizde kullanacağımız ambulans sayımız 33’e yükseliyor. Bu hizmetler kimin milletin derdi ile dertlendiğinin, kimin bu millete nasıl hizmet ettiğinin bir göstergesidir. Bizde AK Parti teşkilatının mensupları olarak başbakanımızla ve ekibimizle gurur duyuyoruz. Başbakanımız iktidara geldiğimiz gün yol medeniyettir demişti. Milletin derdi ile dertlendiğimizin bir başka örneği de iktidara geldiğimizde 6 bin kilometre olan duble yol ağımızı 15 bin 500 kilometre daha genişleterek 20 binlerin üzerine çıkarttık. Sinop’ta da bildiğiniz gibi Samsun Sinop sahil yolu çalışmalarında Samsun Gerze arası tamamlandı, inşallah bu sene sonuna kadar da Gerze Sinop arası tamamlanacak. Bunula birlikte bildiğiniz gibi Sinop havaalanımız Aralık ayında ulaşıma kapatıldı. Ekim ayının başında inşallah Sinop Havaalanını havalimanı olarak hizmete açacağız. Biz böyle bir iktidarın teşkilatları olmaktan gurur duyuyoruz.”


'Hedefimiz Terörü Bitirmek'
Daha sonra söz alan AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı İçişleri Komisyonu Başkanvekili Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy yürütülen meclis çalışmaları ve hükümet politikaları hakkında bilgiler verdi. Son günlerde ülke gündeminde olan terörle mücadele konusunda hükümetin yürüttüğü çalışmaları aktaran Ersoy hükumet tarafından terörle mücadele kapsamında bir şekilde silahların bıraktırılması için ne gerekiyorsa yaptığın söyledi. Milletvekili Mehmet Ersoy; “Hiç kimsenin hiçbir şekilde şüphesi olmasın ki, ülkemizin pazarlık konusu olabilecek hiçbir değeri yoktur. Ülkemizde bu kadar yıldır terörün elebaşılığını yapmış, bu kadar anayı ağlatmış, bu kadar bebeğin katili olmuş insanlarla devletimizin yapabileceği hiçbir müzakere de yoktur.

Genel başkanımızın her zaman ifade ettiği gibi tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek millet ilkelerinden taviz vermenin hiçbir şekilde hiç kimsenin aklından bir ihtimal geçemez geçmeyecektir. Bu vesile ile yapmaya çalıştığımız şey sadece otuz yıldır ağlayan anaların gözyaşlarını dindirmektir. Yapılmaya çalışılan bir takım haklar almak bahanesi ile kandırılan, eline silah verilen, 13-15 yaşlarında kafalarına puşiler geçirilerek, güvenlik güçlerimizin karşılarına çıkarılan çocukların kandırılmalarını, onların daha fazla öldürülmelerini önlemek. Yapılmak istenen ortada bir sorun olduğu düşünülüyorsa bu sorunun silahla değil konuşularak çözülmesini sağlayabilmek. Yapılmak istenen bir anlamda ülkemizin barışa, huzura ve sükuna kavuşmasını sağlamak. Bu sebeple hepimizin sağduyulu bir şekilde gidişatı vakarla takip etmemiz gerekiyor” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından toplantının basına kapalı olan kısmına geçildi. Bu bölümde  Kastamonu Milletvekili Sinop İl Koordinatörü Mustafa Gökhan Gülşen teşkilat yapısı ve sandık çalışmaları ile ilgili bir sunum yaptı. Toplantının son kısmında Milletvekili Mehmet Ersoy sorulan soruları yanıtladı. İl Merkezi ve ilçelerde yapımı tamamlanan ve devam eden yatırımlar hakkında bilgiler verdi.
Editör: Vitrin Haber