İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan, 2020 yılında riskli yapı olarak tespit edilerek kapatılması ardından geçtiğimiz yıl öğrencileri Fatih İlköğretime kaydırılan Gelincik Ortaokulu konusunda açıklama yaptı. 

Konunun ihmaller zincirini beraberinde getirdiğini savunan Şanlan, bir an önce çocukların sağlıklı bir eğitim-öğretim yılı geçirmesinin sağlanması gerektiğini dile getirdi. 

NEDEN HİÇ BİR ADIM ATILMADI?

Şanlan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Sinop Gelincik Ortaokulu binası 2020 yılında riskli yapı olarak tespit edilmiş olup eğitim-öğretime kapatılarak öğrenciler 2020-2021 döneminde Fatih ilkokulunda eğitim görmüşlerdir. 

Yeni dönem başlamasıyla birlikte akıllara şu sorular gelmektedir; O tarihten günümüze kadar bu okulla ilgili herhangi bir güçlendirme veya yıkılıp yeniden inşa etme işi neden yapılmamıştır?.

Pandemi sürecinde okullarda sayı azaltma, ikili eğitim, öğretmenlerin aşılanması gibi önlemler alınırken fiziki ve sosyal alanı kendi mevcuduna yetmeyen Fatih İlköğretim Okulunun öğrenci mevcudu artırılarak ihmaller zincirine devam mı edilmektedir?.

Yapılara kolayca riskli raporu çıkartılırken, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sağlığını tehdit eden sosyal mesafe ihlaline riskli raporunu vermesi gerekenler nerededirler? 

PANDEMİ ARDINDAN ŞİMDİ DE BİNA VE DERSLİK YETERSİZLİĞİ

Pandemi sürecinde sekteye uğrayan eğitim-öğretim hayatı şimdide bina ve derslik yetersizliğinden sekteye uğratılmaktadır. Yerel basın konuyu defalarca gündeme getirmesine, velilerimiz feryat etmesine rağmen neden hiç bir girişimde bulunulmaktadır?. Aynı durum ilçelerimizde de söz konusudur. Bir an önce çocuklarımızın sağlıklı bir eğitim-öğretim yılı geçirmesinin sağlanması hayati önem arz etmektedir"

ÇÖZÜM ÜRETMESİ GEREKENLER KRİZ ÇIKARTIYOR

Son dönemde Sinop'ta ki bur çok kurumda liyakatsiz ve öngörüsüz yöneticilerin bulunduğunu belirten İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan, "Çözüm üretmesi gerekenler kriz çıkarır durumdadır" diyerek sözlerini şöyle tamamladı: "Ayrıca yakın tarihte ilimizde şahit olduğumuz bazı şahsa özel durumlarda çok hızlı kararlar alınarak satın almalar, ödenek çıkartmalar, yer tahsisleri, temel atma işlemleri yapılmasına rağmen bu konuda iktidar yöneticilerinin de ölü taklidi yapması düşündürücüdür" 

Editör: Vitrin Haber