Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Merkez İlçe Başkanı Mustafa Tolga Kara uzaktan eğitim döneminde maddi durumu yetersiz öğrencilere ulaşmak, olanla olmayanı buluşturmak adına başlattıkları ''Beklediği Sensin Eğitimi Yarım Kalmasın'' projesiyle ilgili gelişmeleri dile getirdi. 

Uzaktan eğitim süreci devam ettikçe ''Beklediği Sensin Eğitimi Yarım Kalmasın'' projesinin de süreceğini belirten Kara yaptığı açıklamada şunları söyledi;  ''Beklediği Sensin Eğitimi Yarım Kalmasın kampanyası sosyal medya üzerinden bizlere ulaşan, uzaktan eğitim döneminde maddi durumu yetersiz öğrencilere yardım etmek istediklerini bizlere belirten hayırsever vatandaşlarımızın gösterdiği ışık ile başladı. Kampanyamızdaki temel amaç; evlerinde ihtiyaç fazlası laptop ve tablet olan hayırsever vatandaşlarımızdan alıp durumu olmayan kardeşlerimizle buluşturmaktı. Kimse mağdur olmasın, bir öğrenciye bile ulaşsak kafi düşüncesiyle bu yola çıktık.

Kampanyamız dahilinde yaklaşık on laptop bilgisayarımız var. Bu bilgisayarları öncelikle dezavantajlı gruplar daha sonra köy okulları gibi bir sıralamayla ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı düşünüyoruz. Bize gelen laptop bilgisayarları formatlayıp, EBA uyumlu hale getirip öğrencilerimize teslim ediyoruz. Bu kampanya eğitime uzaktan devam edildiği süre boyunca devam edecek çünkü burada bir jenerasyonun kaybolması gibi çok riskli bir durum var. Hassas bir durum söz konusu, biz yarınlarımızın teminatı çocuklarımızın eğitime uzak kalmamalarını istiyoruz. Ülkemizin ekonomik durumu da ortada, ailelerin ay sonunu zor getirdiği, çocuklarının temel ihtiyaçlarını bile zor karşıladıkları bu dönemde hayırsever vatandaşların bizlere ulaştırdığı yardımları bu kardeşlerimizle buluşturmaya çalışıyoruz. Bizler de Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe örgütü olarak elimizden gelen desteği vermeye gayret gösteriyoruz. Öğrencilerimizin geleceğine dokunmak isteyen vatandaşlarımızın desteklerini bekliyoruz.''   
 

Editör: Vitrin Haber