Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, CHP genel merkezi tarafından alınan eğilim yoklaması kararını değerlendirdi. Bu yoklamanın bazı kesimlerce ön seçim olarak değerlendirildiğini ifade eden Baki Ergül, kendisinin aday adaylığı başvurusunda önseçim olması halinde aday olmayacağı yönündeki sözlerinin arkasında olduğunu belirterek, bunun önseçim olmadığını bir eğilim yoklaması olduğunu ve bu yoklamada kendi isminin de yer alacağını söyledi. Ergül; “19 Ekim’de Partimden tekrar aday olmak için başvuruda bulundum. Açıklamalarımda şayet partimizde ön seçim olursa ben yokum demiştim ve yine sözümün arkasındayım. Bazı arkadaşlarım partimizin eğilim yoklaması kararını farklılaştırarak Sinop’ta ön seçim var diye telaffuz etmelerine anlam veremiyorum.

Partimizin kendi iç unsurları ile gerçekleştireceği ve sonucunda parti meclisimizin kararına sunulacak bir eğilim yoklaması olacak. Buradan çıkacak sonuç Parti meclisimizin aday belirlemedeki birçok kriterinden bir tanesi olacak. Oysaki ön seçim hakim huzurunda ve sandıktan çıkan kişinin aday olarak açıklandığı bir sistemdir. Partimizin belirlemiş olduğu eğilim yoklaması ön seçim olarak nitelendirilemez. Bu açıdan sözümün tekrar arkasındayım.
Eğer partim ön seçim kararı almış olsaydı, 10 yıllık bir belediye başkanı olarak çekilecektim. Lakin partimizin tüm üyelerinin oy kullanarak bir anket niteliğinde, partililerimizin düşüncelerini yansıtacak eğilim yoklamasına varım. Partililerim ve Sinoplular için devam ediyorum. Şimdiden partimize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 
Editör: Vitrin Haber