Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Sinop’a geldi. İlk olarak Sinop Valiliğini ziyaret eden Bakan Çavuşoğlu, burada kendisini bekleyen protokol üyeleri ile selamlaştıktan sonra Valilik binasına geçen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Valilik şeref defterini imzaladı. Valilik makamında Vali Karaömeroğlu'ndan bir brifing alan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na ziyaret sonunda Vali Karaömeroğlu tarafından Sinop'ta üretilen bıçak hediye edildi. 

Burada basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sinop’ta bulunmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi. Çavuşoğlu; “Değerli basın mensupları, bugün mutlu şehir Sinop’ta bulunmaktan ben de son derece mutluyum. Bugün Sinop’ta bazı programlara katılacağım. Biraz sonra ilk olarak ihracatçılarımızla bir araya geleceğiz. Ziyaretimiz kapsamında Sayın Valimiz Erol Karaömeroğlu Sinop ile ilgili bize çok güzel bilgiler verdiler. Sinop’u her boyutuyla görme imkanımız oldu. Bununla birlikte Sinop’ta gerçekleştirilecek projeleri de kendilerinden dinledik.

Kent meydanı, Sinop çevre yolu, aynı şekilde nisi göleti ve spor kompleksi gibi önemli projelerin yanında tarihi cezaevinin yeniden restorasyonu çalışmaları da Avrupa Birliği desteği ile başlamış. Sinop’ta gerçekleştirilen ve önümüzdeki süreçte gerçekleştirilecek olan projeler hakkında da son derece faydalı bilgiler aldım. Yine ziyaretimiz kapsamında sokakta esnafımızı gezeceğiz ve onlara selam vereceğiz. Daha sonra ise Sinoplu vatandaşlarımızla iftar sofrasında bir araya gelerek iftarın bereketini hep birlikte paylaşacağız. İftar sonrasında Sinoplu STK’larımızla bir araya gelerek gerek dış politika gerekse gündemdeki konuları değerlendirip bu gece yeniden Ankara’ya döneceğim” dedi.

Bakan Çavuşoğlu açıklamalarının ardından Valilik toplantı salonunda kendisini bekleyen Sinoplu ihracatçı iş insanlarıyla bir araya geldi. 


 

Editör: Vitrin Haber