Seçime bir haftadan az bir süre kala çalışmalarını sürdüren Ali Çöpcü, ziyaret ettiği noktalarda vatandaşların talep ve isteklerini dinleyerek Sinop’u marka şehir yapacak mega projelerini paylaşıyor.

SUYA yüzde 30 İNDİRİM MÜJDESİ
Her fırsatta vatandaşlarla bir araya gelerek projelerini ve yürüteceği çalışmaları paylaşan Ali Çöpcü, müjdeli haberlerine bir yenisini daha ekleyerek 1 Nisan’dan itibaren suya yüzde 30 indirim yapacaklarını ifade etti.
1 Nisan’dan itibaren Sinop Belediyesinin tüm imkânlarını vatandaşlar için seferber edeceklerini ifade eden Ali Çöpcü, “Belediyecilik gönül işçiliğidir, millete hizmetkârlıktır ve şehre duyulan sevdadır. Bizler de bu anlamda belediyemizin tüm imkânlarını vatandaşlarımız için kullanacağız. Göreve geldiğimizde en temel ihtiyacımız olan içme suyunu Sinoplu vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile tüketsinler diye; hem konutlarda hem de iş yerlerinde su fiyatlarına yüzde yüzde 30 indirim uygulayacağız” dedi.

YAŞAM MERKEZİYLE SİNOP’UN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK
Sinop için 4’ü mega olmak üzere toplam 20 projesi olduğunu belirten Ali Çöpcü, “Bizler şehirde yaşayan her bir insanımızın hayatını kolaylaştıran projelerimizle Sinop’u yaşamaktan keyif alacağınız bir kente dönüştürmek istiyoruz. Bunun için Yaşam Merkezi projemizi hayata geçireceğiz. Yaşam Merkezimiz Sinop’un çehresini değiştirecek. Burası vatandaşlarımızın çocuklarıyla gelip gün boyu pikniklerini yapabilecekleri, hoşça vakit geçirebilecekleri bir sosyal alan olacak” diye konuştu.

ÇEVRE YOLU PROJEMİZİ SİNOP’UN GELECEK 20 YILINI DÜŞÜNEREK HAZIRLADIK
5 yıllık süre içerisinde Sinop’un sadece bugününü değil gelecek 20 yılını planladıklarını ifade eden Ali Çöpcü, “Bu anlamda Çevre Yolu projemizle Sinop’un trafik sorununu kalıcı olarak çözüme kavuşturacağız. Vatandaşlarımıza daha ekonomik ve konforlu bir ulaşım imkânı sağlayacağız” dedi.

YENİLENMİŞ BİR KENT KURARKEN, TARİHİ DEĞERLERİMİZİ DE KORUYACAĞIZ
Kent Meydanı projesinin Sinop’a nefes aldıracağını söyleyen Ali Çöpcü, “Yaşanabilir ve yüksek standartlarda yenilenmiş bir kent kurarken tarihi değerlerimizi de koruyacağız. Kent Meydanı projemizle şehir merkezimize nefes aldıracağız. Bu meydan Sinop halkının buluşma, günün yorgunluğunu atma ve sosyal yaşam alanı olma özelliği taşıyacak. Kent meydanının alt kısmında ise 2 katlı 240 araç kapasiteli yeraltı otoparkı inşa ederek hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Ayrıca Atatürk Caddesini estetik dışı sivil yapılardan kurtararak tarihi kimliğine kavuşturacağız” diye konuştu.

SİNOP’UMUZU SPORUYLA ÖNE ÇIKAN BİR ‘MARKA ŞEHRE’ DÖNÜŞTÜRECEĞİZ
Atatürk Kapalı Sor Salonu’nu yeniden projelendirerek bir spor kompleksine dönüştüreceklerini ifade eden Ali Çöpcü, “Sinop’u spor turizmiyle ön plana çıkan marka bir şehre dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Bu bağlamda Atatürk Kapalı Spor Salonunu yenileyerek ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak bir spor kompleksine dönüştüreceğiz. Spor kompleksimizin alt kısmını ise 250 araç kapasiteli kapalı otopark olarak hizmet verecek.

Ali Çöpcü açıklamasında diğer projelerinden de bahsederek şu ifadeleri kullandı: “Modern marinalarla, temiz sahil projesiyle, yol yapım çalışmalarıyla çevre düzenlemeleriyle Sinop’umuzun dört bir yanını cazibe merkezine dönüştüreceğiz. Sinop’umuzun turizm ihtiyaçlarını gidermek için çalışacağız. 1 Nisan’dan itibaren ilk olarak şehrimizin gelişimi önündeki engelleri hep birlikte kaldıracağız. Altyapı ve üst yapı çalışmalarına öncelik vereceğiz. 

Bu anlamda 1 Nisan’dan itibaren mahalle statüsüne kavuşacak olan Ordu, Korucuk, Bostancılı ve Osmaniye mahallelerimizin imar planlamasını hızlı bir şekilde tamamlayacağız. Bu dört mahallemizin altyapı-üstyapı ve doğalgaz çalışmalarına ivedilikle başlayacağız.Sinop’umuzun merkezinde olan ve bu dört mahallemizi daha yaşanılır bir hale dönüştüreceğiz.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla, şehrimizin tamamına hitap eden, tamamının gönülden sevdiği bir belediye başkanı olacağız. Elbette hepsinden önemlisi, yeni bir şey yapmak kadar, olanı korumak ve şehrin tarihine sahip çıkmaktır. Bizler de Sinop’umuzun tarihini gün yüzüne çıkaracağız. Şehrimize yapacağımız her yatırımda doğallığı bozmamaya önem göstereceğiz. Kültür yapılarımızı ön plana çıkarmak ve Sinop’umuzun tarihine sahip çıkmak önceliğimiz olacak. Bu anlamda yürüteceğimiz titiz çalışmalarla birlikte Sinop’u bir açık hava müzesine dönüştüreceğiz. Çevreye duyarlı, değerlerine bağlı ve insana saygılı bir Sinop’u hep birlikte inşa edeceğiz.”


 

Editör: Vitrin Haber