AK Parti İl Başkanlığı tarafından, belediye başkanları istişare ve değerlendirme toplantısı düzenlendi. Her ay ayrı bir ilçede düzenlenen istişare ve değerlendirme toplantılarının sonuncusu Boyabat’ta gerçekleştirildi.  

Boyabat Kalebağı tesislerinde düzenlenen toplantıya, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım maviş, AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Uğur Giresun ile AK Partili Belediye Başkanları katıldı.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Uğur Giresun toplantının amacının, belediye başkanları arasındaki diyaloğu ve bilgi paylaşımını güçlendirmek olduğunu söyledi. Giresun; “Seçimlerin ardından belediye başkanları toplantılarımızın ikincisini bugün Boyabat ilçemizde gerçekleştiriyoruz. Aramızda Samsun Milletvekilimiz Sayın Yusuf Ziya Yılmaz bulunuyorlar. Toplantımızın en büyük amacı, belediye başkanlarımızın birbirleri arasındaki diyaloğu geliştirmek, iletişimi ve bilgi paylaşımını sağlamak. Toplantımıza Sayın Milletvekilimiz Nazım Maviş’te katılım sağladılar. Bu anlamda belediye başkanlarımız ilçeleri ile ilgili Ankara’da takıldıkları problemler varsa, onları Sayın Milletvekilimize ileterek çözümü noktasında fikir alışverişinde bulunabilecekler. Bundan sonraki toplantımızı da inşallah farklı bir ilçemizde gerçekleştireceğiz. Ben tüm başkanlarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantıda daha sonra söz alan AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, kendisinin de 19 yıllık bir belediye başkanlığı tecrübesi olduğunu hatırlatarak, gerçekleştirilecek toplantıda bu bilgi ve birikimlerini de paylaşacağını belirtti. Yılmaz; “Bugün kıymetli başkanlarımızla, çeşitli konularda istişarelerde bulunacağız. Seçimlerden sonra geçen zamanı değerlendireceğiz. Bugün bizden çok onlar konuşacaklar, karşılaştıkları sorunları anlatacaklar, o sorunların çözümü noktasında fikir alışverişinde bulunacağız. Ben Samsun’da 19 yıl belediye başkanlığı yaptım. Bu süre içinde birçok tecrübemiz oldu. Bugün bunları da zaman zaman paylaşacağım sizlerle. Bu anlamda toplantımızın hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından AK Partili belediye başkanları ilçelerinde yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler vererek, ilçelerinde gerekli görülen hususlar konusunda fikirlerini belirttiler.
Toplantının ardından AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım maviş, AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Uğur Giresun ile AK Partili Belediye Başkanları, Boyabat ilçesinin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi. 

Editör: Vitrin Haber