CHP Sinop İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla bir basın açıklaması yapıldı. Sinop Uğur Mumcu meydanında gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan CHP Sinop İl Kadın Kolları Başkanı Necla Topal, sahip olunan her hakta, edinilen her kazanımda kadınların payının olduğunu söyledi. Topal; “Bugün bizler, yerkürenin bütün kadınları, dayanışma içinde haklarımızı haykıracağız. Bizim için 8 Mart, sadece eşit ve özgür bir geleceğin iradesi değil, aynı zamanda hak mücadelesi veren tüm kadınlara saygı duruşudur.

Kadınlar tarih boyunca tüm toplumsal mücadelelerin en ön saflarında yer aldı. Sahip olduğumuz her hakta, edindiğimiz her kazanımda o cesur kadınların payı vardır” dedi. 

PANDEMİ KOŞULLARIYLA DERİNLEŞEN EKONOMİK KRİZ, KADINLARIN YÜKÜNÜ DAHA DA ARTTIRDI
Kadınlar ve erkekler arasında var olan gelir eşitsizliğinin pandemi döneminde daha da büyüdüğünü belirten CHP Sinop İl Kadın Kolları Başkanı Necla Topal, bu dönemde geniş tanımlı işsizlik oranının yüzde 43’e çıktığını ifade etti. Topal; “Bizim baharımız, 8 Martlarda alanları dolduran kadınların yan yana gelmesiyle başlar. Peki bugün ülkemizde kadın erkek eşitliği açısından neredeyiz?

Dünya Ekonomik Forumu’nun 2020 yılı Küresel Cinsiyet Eşitsizliği Endeksi’ne göre 153 ülke arasında 130. sıradayız. Bu yıl pandemi koşullarıyla derinleşen ekonomik kriz, kadınların yükünü daha da arttırdı. Kadınlar ve erkekler arasında hep var olan gelir eşitsizliği, bu dönemde iyice büyüdü. Geniş tanımlı kadın işsizlik oranı yüzde 43’e çıktı.

İstihdamda tutunabilen kadınların çoğu, düşük ücretle, sendikasızlıkla, işini kaybetme korkusuyla, uzun çalışma süreleriyle, mobbingle baş etmeye ve evine ekmek götürmeye çalışıyor.
Kadının emeğini yok sayanlara haykırıyoruz: Her kadın emekçidir! Kendisinin, çocuklarının, ailesinin ve toplumun geleceği için insanca yaşam kavgası verir.

Biz Cumhuriyet Halk Partili Kadınlar olarak; bu kavganın da, bu taleplerin de, geleceğin aydınlık günlerini barındıran bu umudun da yılmaz savunucularıyız. Bizler, haklı mücadelemizi örgütleyerek tarihe yön verenler olacağız.
Emek biziz. Umut biziz. Mücadele biziz. Halk biziz. Halkın iktidarını da bizler kuracağız.
Kutlu olsun 8 Mart! Dayanışma olsun, yaşam dolsun, cesaret olsun" diye konuştu.