GÜNCEL

Sinop'un yeni Belediye Başkanı Metin Gürbüz

Sinop'ta sandıkların tamamına yakını açıldı. Henüz resmi olmayan sonuçlara göre CHP Adayı Metin Gürbüz Sinop'un yeni belediye başkanı oldu. 

31 Mart Yerel seçimleri Sinop'ta oldukça çekişmeli geçti. Sandıkta Sinop merkezde CHP ve AK Parti adayları üstünlük sağladı. 

GÜRBÜZ 3 BİN 128 FARKLA KAZANDI

Henüz resmi olmayan sonuçlara göre Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) adayı Metin Gürbüz 15 bin 5 oy ve yüzde 49,69 ile  Sinop'un yeni belediye başkanı oldu. AK Parti'nin adayı Yakup Üçüncüoğlu ise 11 bin 877 oy ve yüzde 39,33 ile yarışı ikinci sırada tamamladı. Gürbüz ile Üçüncüoğlu arasındaki oy farkı ise 3 bin 128 oldu. Sandıktan üçüncü sırada yüzde 4,88 ve bin 475 oy oranı ile İYİ Partinin adayı Serpil Ünlütürk çıktı. 

Sandıkların açılması ardından CHP Sinop il binasında sevinç hakim oldu. Partililer yeni Başkan Gürbüz'ü tebrik etti. Kurulan ses sistemi ile il binası dışına müzik yayını yapıldı. Çok sayıda partili seçim sonucunu kutladı.  Belediye Başkanı Metin Gürbüz, CHP Milletvekili Barış Karadeniz ve CHP Sinop İl Başkanı Avukat Aykut Cem Yalçınkaya Vitrinhaber'e konuştu. 

Metin Gürbüz kimdir?
26 Haziran 1967 tarihinde Sinop’ta doğdu. Sinop’ta ikamet eden esnaf bir ailenin çocuğu olan Metin Gürbüz, ilk, orta ve lise tahsilini Sinop’ta, yüksek öğrenimini ise İstanbul Üniversitesi’nde tamamladı. 

Sinop DSİ 74. Şube Müdürlüğü’nde 32 yıllık kamu hizmetinin 25 yılını idareci/amir olarak çalıştı. Sinop İli ve İlçelerimizde, Taşkın Koruma Tesisleri, Toplu Çalışma Projeleri, Ulaşım Yolları, İçme Suyu isale hattı projelerinde kontrollük ve inşaat çalışmalarının her safhasında görevler aldı. Sel, Orman yangını ve heyelan gibi doğal afetlerle mücadelede aktif görevler üstlendi. 31 Mart 2024 Yerel Yönetimler Seçimlerine CHP Sinop Belediye Başkan Aday Adayı olarak katılmak için kamu görevimden istifa ederek ayrıldı ve 27 Kasım 2023 tarihinde CHP Sinop Belediye Başkan Aday Adaylığı için müracaat etti. Metin Gürbüz evli ve iki çocuk babası.