Ayancık Kaymakamlığı, 29 Temmuz 2026 Çarşamba günü ilçedeki sahillerde beklenen olumsuz deniz ve hava koşulları nedeniyle vatandaşlara denize girmemeleri yönünde uyarıda bulundu.

Sinop Meteoroloji Müdürlüğü ile Sinop Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığından alınan meteorolojik veriler doğrultusunda, rüzgârın kuzeybatı ve batı yönlerinden (Karayel ve Gün Batısı) zaman zaman saatte 28 ila 30 kilometre hıza ulaşmasının, dalga yüksekliğinin ise 0,8 ila 0,9 metre seviyelerinde seyretmesinin beklendiği bildirildi.

Minibüs ile otomobil çarpıştı: 4 yaralı
Minibüs ile otomobil çarpıştı: 4 yaralı
İçeriği Görüntüle

Muhtemel boğulma vakalarının önüne geçilmesi amacıyla İskele Sahil Plajı, Denizciler Mahallesi Plajı, Çamurca Plajı, Çamurca Kızılay Mevkii Plajı ile ilçe genelindeki sahillerde denize girilmesinin uygun görülmediği ifade edildi.

Kaymakamlık, vatandaşların can güvenliği açısından yapılan uyarılara riayet etmelerini isteyerek, deniz koşulları normale dönünceye kadar sahillerde gerekli tedbirlerin alınacağını belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi