Kıbrıslı basketbol takımından Sinop'un misafirperverliğine övgü Kıbrıslı basketbol takımından Sinop'un misafirperverliğine övgü

Sinop ve çevre illerden gelen esnafların tezgah açarak satış yaptığı ve vatandaşların yoğun katılım sağladığı Bektaşağa Panayırı sona erdi.

Sinoplular kent merkezine 19 kilometre uzaklıktaki Bektaşağa köyünde 78 yıldan bu yana her Mayıs ayında gerçekleştirilen panayıra bu yıl da akın etti. 

YÜZLERCE KİLO KEBAP TÜKETİLDİ
Vatandaşların hem alışveriş hem de piknik yaptığı panayırda Sinop’un geleneksel lezzetlerinden sırık kebabı da satışa sunuldu. Panayır sürecinde yüzlerce kilo sırık kebabı tüketildi. 

ASIL YOĞUNLUK PAZAR GÜNÜ YAŞANDI
Cumartesi günü başlayan panayırın ikinci gününde yoğunluk üst seviyeye çıktı. Yoğun katılımın olduğu panayıra binlerce vatandaş hem alışveriş yaptı, hem de hafta sonunu farklı bir atmosferde geçirdi. Giyim stantları olduğu kadar, yiyecek-içecek stantlarında kimi zaman izdiham yaşandı. Bektaşağa Köyü Muhtarı Ercan Göçgün, bu yıl katılımın geçtiğimiz yıllara oranla daha fazla olduğunu söyledi. 

Panayırda her yıl; Sinop dışında, Samsun, Trabzon, Ordu ve Kastamonu başta olmak üzere birçok ilden yüzlerce esnaf stant açıyor. Sırık kebabından başka birçok yiyeceğe de ev sahipliği yapan panayırda, birçok ürün piyasa fiyatının altında satışa sunuluyor. 

Muhabir: Merve Yerli