Sinop'ta aylık 500 bin, yıllık ise 6 milyon çiftin üzerinde çorap üretimi ve ihracatıyla il ekonomisine büyük katkı sağlayan Mute Çorap, beşinci kuruluş yıl dönümünü kutladı. 

Sinop'ta çorap üretiminde tek olan firma, Almanya başta olmak üzere, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ile ABD, İngiltere ve Arap ülkelerine ihracat gerçekleştiriyor. Sinop Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) 25 personelle başladığı üretime üçüncü yılında 70'e yakın personelle devam eden firma, hem fabrikayı büyütmek, hem de çalışan sayısını arttırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Tesisin hemen yanındaki arsa üzerinde geçen yıl yeni temeli atılan ve tamamlanma aşamasına gelen yeni fabrika için gün sayan firmanın hedefi işçi sayısını üçe katlamak.

5. YIL PASTASI ALKIŞLARLA KESİLDİ
Firma beşinci yılını düzenlenen törenle kutladı. Sinopspor'un renklerini taşıyan yıl dönümü pastası, çalışanları mutlu günlerinde yalnız bırakmayan Vali Yardımcısı Ahmet Berkay Deniz, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Feridun Delen ile firma ortakları Asım Sağlam ve Resul Topçu tarafından birlikte kesildi.

Firma ortaklarını ve fabrika çalışanlarını kutlayan Vali Yardımcısı Ahmet Berkay Deniz, "Mute Çorabın 5. yılını burada hep beraber kutladık ve pastasını kestik. İnşallah istihdamın daha yüksek olduğu, yeni binasıyla birlikte üretimin daha çok arttığı, kazançlı, bereketli daha nice yıl dönümleri diliyorum. Ülke ve Sinop ekonomisine verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum" dedi. Daha sonra Vali Yardımcısı Ahmet Berkay Deniz ve programa katılan davetliler fabrikayı gezdi. 

Firma ortakları Asım Sağlam ve Resul Topçu, fabrika hakkında bilgiler verdi.  

Memleketi Sinop'tan çalışmak üzere 1990 yılında İstanbul'a gitmesi ardından 2007 yılında kendi firmasını açan ve dört yıl önce de Sinop'a sanayici olarak dönen firma ortaklarından Resul Topçu, Sinop'ta olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

SİNOPLU OLDUĞUM İÇİN MEMLEKETİMİ TERCİH ETTİM
Topçu: "Sinoplu olduğumuz için Sinop'u tercih ettik. Şu anda beşinci yılımızı kutluyoruz. Burada ürettiğimiz çorapları dış pazara gönderiyoruz. Beş yıl önce 25 kişiydik ve şu anda 70'e yakın işçiye ulaştık. Üretimi seviyoruz, memleketimizi seviyoruz. Burada olmaktan kendi memleketimizde böyle bir yatırım yapmaktan dolayı mutluyuz" diye konuştu. 

İstihdamı arttırmaya yönelik çalışmaları olduğunu bu kapsamda şu anki mevcut tesisin yanında yeni fabrika binasının temel çalışmalarının başladığını kaydeden Resul Topçu, tamamlanmak üzere olan yeni fabrika ile birlikte işçi sayısını 3'a katlamayı planladıklarını dile getirdi. 


 

Editör: Vitrin Haber