60. Kütüphane Haftası, “Yapay Zekâ ve Geleceğin Kütüphaneleri” temasıyla ülke genelinde ve Sinop’ta çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

25-30 Mart 2024 tarihleri arasında kutlanacak olan 60. Kütüphane Haftası etkinliklerinin ilki, Sinop Üniversitesi akademisyenlerinin ve Dr. Rıza Nur İl Halk Kütüphanesi yönetiminin Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan’a yaptığı ortak ziyaretle gerçekleşti.

Sinop Belediyesi çöpten elektrik üretiyor Sinop Belediyesi çöpten elektrik üretiyor

Ziyarette Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz, Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Güzel, Sinop Dr. Rıza Nur İl Halk Kütüphanesi Müdürü Erol Akarslan ile birlikte üniversite ve kütüphane çalışanları ve yılın okuma birincileri de vardı.

Dr. Rıza Nur Kütüphanesi'nin yıl içerisinde en çok kitap okuyan üyeleri; çocuklar kategorisinde 347 kitap okuyan Zeynep Naz Özbek ve yetişkinler kategorisinde 106 kitap okuyan Özlem Ayyıldız oldu. Valiyi ziyaret eden heyet arasında bulunan üyeler, ödüllerini Vali Özarslan’ın elinden aldı.

Kütüphane Haftası boyunca Sinop’taki okulların Dr. Rıza Nur Kütüphanesi’ne ziyaretler gerçekleştireceği bildirildi.

DOLU DOLU ETKİNLİKLER DİZİSİ

Sinop Dr. Rıza Nur İl Halk Kütüphanesi Müdürü Erol Akarslan, 27 Mart 2024 Çarşamba günü saat 12.30’da, Sinop Arkeoloji Müzesi bahçesinde halka açık olarak gerçekleştirilecek kitap okuma etkinliğine tüm kitapseverleri davet etti.

28 Mart 2024 Perşembe günü Osmaniye İlkokulu’nda akıllı kitap tanıtım etkinliği yapılacak.  Cuma günü saat 14.00’te ise Sinopluları güzel bir konferans bekliyor. Sinop Üniversitesi ile Dr. Rıza Nur İl Halk Kütüphanesi İş Birliğinde Ankara Üniversitesi Bilgi Belge Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr. Nevzat Özel'in sunumuyla İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda "Yapay zekâ ve geleceğin kütüphaneleri" konulu konferans düzenlenecek.

Editör: Merve Yerli