Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Kaymakam Vekili Muhammed Serkan Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Aysun Özsönmez ve Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Özgen tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.
Törende konuşan Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Özgen, 19 Eylül’ün Türk milleti açısından taşıdığı tarihsel öneme dikkat çekti
Özgen, 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal rütbesi ve “Gazi” unvanı verilmesinin ardından bu tarihin Gaziler Günü olarak anıldığını belirtti.
Gazilerin, vatanın bağımsızlığı ve milletin güvenliği için büyük fedakârlıklarda bulunduğunu ifade eden Özgen, gazilerin hatıralarının gelecek nesillere aktarılmasının önemini vurguladı.
Konuşmasında gençlere de seslenen Özgen, vatan sevgisi, milli birlik ve beraberlik bilincinin gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini belirterek, gazilerin Türk milletinin ortak hafızasında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.
Kore ve Kıbrıs başta olmak üzere çeşitli bölgelerde görev yapan gaziler ile Türkiye’nin güvenliği için mücadele eden Mehmetçikleri anan Özgen, şehit ve gazilerin fedakârlıklarının millet tarafından hiçbir zaman unutulmayacağını ifade etti.
Özgen, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden şehit ve gazileri rahmet ve minnetle andı. Hayatta olan gazilere ise sağlık, huzur ve uzun ömür diledi.
Tören, gaziler, şehit ve gazi yakınları ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla sona erdi.








