Şubat ayında Sinop genelinde konut satışları 214 adet olarak açıklandı. Konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 23,0 arttığı görüldü. Şubat ayında Sinop, konut satış sayısı bakımından 54’üncü il oldu.

Sinop Merkez ilçesinde Şubat ayında 79 adet konut satıldı. Sinop Merkez ilçesinde satılan konut sayısının Sinop genelindeki payı yüzde 36,9 oldu.      

SİNOP’TA İPOTEKLİ KONUT SATIŞLARI 45 ADET OLARAK GERÇEKLEŞTİ
Şubat ayında Sinop genelinde ipotekli konut satışları 45 adet olarak açıklandı. İpotekli olarak satılan konut sayısının önceki yılın aynı ayına göre yüzde 21,6 arttığı görüldü. İpotekli satılan konutların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 21,0 olarak gerçekleşti. İpotekli satılan konutların 26 tanesi ilk defa satılan konutlardan oluşurken 19 tanesinin de ikinci el satış olduğu görüldü.

Diğer konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 23,4 artarak 169 adet oldu. Şubat ayında diğer satışların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 79,0 oldu.

SİNOP’TA İLK EL KONUT SATIŞ SAYISI 80 ADET OLARAK GERÇEKLEŞTİ 
Sinop genelinde ilk el satılan konut sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 100,0 artarak 80 adet oldu. İlk kez satılan konutların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 37,4 oldu.

Sinop genelinde ikinci el konut satışları 134 adet olarak gerçekleşti. Sinop’taki toplam konut satışları içinde ikinci el satışların payı yüzde 62,6 oldu.

Editör: Vitrin Haber