Avrupa Birliği destekli Sinop’ta Temel Sektörlerin Rekabetçiliğinin Artırılması Projesi’nin teknik yardım faaliyetleri çerçevesinde KUZKA, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası, Sinop Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği, Abalı Köyü Su Ürünleri Kooperatifi’nin de yer aldığı konsorsiyum iş birliğinde düzenlenen organizasyonla tedarik zincirini geliştirme çalışmaları kapsamında Sinop’a hammadde gözlem ve alım ziyareti gerçekleştirdi.

İyi niyet protokolü imzalandı

Ziyaret kapsamında alım heyeti ilk olarak yakın zamanda su ürünleri sektörüne ortak kullanım tesisi olarak hizmet vermeye başlayacak olan firmanın tesisinde incelemelerde bulundu. İncelemeler sonrasında tesis ve Sinop’ta üretilen su ürünleri hakkında bilgi alan heyet, ihracata yönelik hamsi ve palamut numunelerini inceledi. Yapılan incelemeler üzerinden karşılıklı iş birliğini geliştirme konusunda mutabakata varılan ziyarette, firmalar arasında iyi niyet protokolü imzalandı.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti destekleriyle Sinop başta olmak üzere, Karadeniz Bölgesi’ndeki balıkçılık sektörünün gelişmesine katkı sağlaması amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında finanse edilen “Sinop’ta Temel Sektörlerin Rekabetçiliğinin Artırılması Projesi” Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı öncülüğünde yürütülüyor.

Sinop’ta son 25 yılda, 10,5 milyon euro bütçesiyle kurum ve kuruluşların ilin öz değerleri ile gerçekleştirdikleri en büyük bütünleşik yatırımlardan bir tanesi olan projenin, Sinop’ta üretilen su ürünlerinin katma değerinin yükseltilmesine önemli katkı sağlaması hedefleniyor.

Sinop’ta Temel Sektörlerin Rekabetçiliğinin Artırılması Projesi ile Sinop Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içerisinde 3 bin ton/yıl kapasiteli "su ürünleri işleme, şoklama ve depolama tesisi" ile Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Sinop Yatırım Destek Ofisi bünyesinde "KOBİ Destek Merkezi" kuruluyor ve diğer taraftan turizm planlama-proje geliştirme çalışmaları devam ediyor.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen imza törenine, Sinop Valisi ve Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop TSO Başkanı Salim Akbaş, KUZKA Sinop Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Halil İbrahim Kırlı ile yerli ve yabancı firma yetkilileri katıldı.

Kaynak: iha