Anadolu'nun en eski camilerinden olan 803 yıllık Alaaddin Camisinde kılınan teravih namazının ardından küçük cam tüp içinde korunan Sakal-ı Şerif, Kadir Gecesi dolayısıyla teravih namazı sonrası tekbirlerle bulunduğu yerden alınarak halkın ziyaretine sunuldu. 

Sıraya giren ve uzun kuyruk oluşturan vatandaşlar, özel cam kabın içindeki Sakal-ı Şerif'i görme imkanı buldu. İl Müftüsü Ali Hayri Çelik ve din görevlilerinin nezaretinde ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'i görme imkanı bulan vatandaşlar duygulu anlar yaşadı. 

Salavat ve dualar eşliğinde Sakal-ı Şerif'i görmenin heyecanını yaşayanların bazıları bu anı cep telefonları ile kaydetti.

İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Sinopluların Sakal-ı Şerif'e yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, "Peygamber Efendimize duyulan sevgiden, özlemden dolayı Sinop'un her bir tarafından camimize geldiler. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kadir Gecesinde böyle bir etkinliği yaptık. Halkımızın alemlere rahmet Peygamber Efendimize sevgisini yoğunluktan görüyoruz." diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber