Sinoplu siyasetçi Hüseyin Şeker, bel fıtığı şikayetiyle yatırıldığı Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’nde ameliyat olması gerekirken, cerrahi alet eksikliği nedeniyle operasyonu ileri bir tarihe ertelendi.

Belden sağ dizine vuran şiddetli ağrılar nedeniyle 5 Temmuz 2025’te Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’ne başvuran Hüseyin Şeker’in yapılan MR görüntülemesinde sağ lomber L2-3 seviyesinde disk hernisi (bel fıtığı) tespit edildi. Güç kaybı olmaması nedeniyle medikal tedavi başlandı.

Ancak tedaviye rağmen ağrıları devam eden Şeker, 22 Ağustos 2025’te hastanenin Beyin Cerrahi Servisi’ne yatırıldı. Burada ameliyat edilmesine karar verildi.

Fakat ameliyatın yapılacağı sırada, kapalı bel fıtığı operasyonlarında en sık kullanılan “Kerrison Rongeur” ve “Punch” isimli cerrahi aletlerin bozuk ve temin sürecinde olduğu gerekçesiyle operasyon ertelendi.

Erfelek ve Ayancık doğalgazında son durum!
Erfelek ve Ayancık doğalgazında son durum!
İçeriği Görüntüle

Şeker, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinde böyle bir eksiklikle karşılaşması kabul edilemez. Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’ndeki malzeme yetersizliğinin bir an önce giderilmesi gerekiyor. Bu konunun takipçisi olacağım” diyerek tepkisini dile getirdi.

Vatandaşlar, malzeme eksikliği ile ilgili bir çok şikayetin gündeme geldiği hastanede eksikliklerin bir an önce giderilmesini istiyor.

Muhabir: Serhat Özşahin