Farklı yaş gruplarına mensup öğrenciler, Karakum mevkisinde bulunan Nisi Göleti çevresinde çevre temizliği yaptı. Etkinlik kapsamında öğrenciler, doğada yürüyüş yaparak kentin doğal güzelliklerini tanıdı, ardından ellerine aldıkları çöp poşetleriyle çevreyi temizledi.
Nisi Göleti çevresinde toplanan torbalar dolusu atık, doğaya karşı duyarlılığın çocuk yaşta kazanılması gerektiğini bir kez daha hatırlattı.
HEM EĞİTİM HEM EĞLENCE
Etkinliğin yalnızca bir çevre temizliği değil, aynı zamanda bir doğa eğitimi olduğunu belirten öğretmenler, çocuklara iklim krizi, geri dönüşüm, atık ayrıştırma gibi konularda bilgi verdi. Öğrenciler, çevre temizliğinin ardından çeşitli oyunlar oynayarak eğlenceli vakit geçirdi.
Etkinliği düzenleyen eğitimcilerden Şüeda Dokgöz yaptığı açıklamada "Çevre bilincini küçük yaşlarda kazandırmak çok önemli. Çocuklarımız, doğaya karşı duyarlı bireyler olarak yetişmeli. Bugün hem doğayı tanıdık hem de doğaya sahip çıktık. Bu bilinçle büyüyen her çocuk, yarının daha yaşanabilir dünyasına katkı sağlayacak." dedi.