Miraç Kandili dolayısıyla Sinop’ta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü iş birliğinde, Tarihi Alaaddin Camii’nde yatsı namazı sonrası vatandaşlara tatlı ikramında bulunuldu.
Organizasyon kapsamında Miraç Kandili münasebetiyle Alaaddin Camii’nde düzenlenen mevlit programının ardından cami çıkışında ikram noktası kuruldu. Gençlik Merkezi gönüllüleri ile vakıf görevlileri tarafından hazırlanan lokma tatlısı, namazdan çıkan cemaate dağıtıldı. Vatandaşlar, gerçekleştirilen ikramdan duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.
Etkinliğe, Sinop Üniversitesi’nde öğrenim gören uluslararası öğrenciler de aktif olarak katılım sağladı. Farklı ülkelerden gelerek Sinop’ta eğitim gören öğrenciler, hem mevlit programına iştirak etti hem de ikram dağıtımında görev alarak kandil gecesinin manevi iklimini Sinoplularla birlikte yaşadı. Uluslararası öğrencilerin etkinlikte yer alması, cami cemaatinin de ilgisini çekti.
Program sayesinde yabancı uyruklu öğrenciler, Türkiye’deki dini ve kültürel gelenekleri yakından tanıma fırsatı buldu. Kandil gecelerinin paylaşma, yardımlaşma ve kardeşlik duygularını güçlendiren önemli zamanlar olduğunu ifade eden öğrenciler, böyle bir etkinliğin parçası olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi yetkilileri ise kandil gecelerinin toplumsal dayanışmayı artıran özel günler olduğuna dikkat çekti. Yetkililer, gençlerin ve üniversite öğrencilerinin bu tür manevi ve sosyal etkinliklerde aktif rol almasının hem kişisel gelişimlerine hem de toplumsal kaynaşmaya katkı sağladığını belirtti.






