Mayıs ayında Sinop genelinde konut satışları 243 adet olarak açıklandı. Konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,6 azaldığı görüldü. Mayıs ayında Sinop, konut satış sayısı bakımından 68. il oldu.

Sinop Merkez ilçesinde Mayıs ayında 79 adet konut satıldı. Sinop Merkez ilçesinde satılan konut sayısının Sinop genelindeki payı yüzde 32,5 oldu.      

SİNOP’TA İPOTEKLİ KONUT SATIŞLARI 48 ADET OLARAK GERÇEKLEŞTİ
Mayıs ayında Sinop genelinde ipotekli konut satışları 48 adet olarak açıklandı. İpotekli olarak satılan konut sayısının önceki yılın aynı ayına göre yüzde 21,3 azaldığı görüldü. İpotekli satılan konutların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 19,8 olarak gerçekleşti. İpotekli satılan konutların 16 tanesi ilk defa satılan konutlardan oluşurken 32 tanesinin de ikinci el satış olduğu görüldü.

Diğer konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,1 artarak 195 adet oldu. Mayıs ayında diğer satışların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 80,2 oldu.

SİNOP’TA İLK EL KONUT SATIŞ SAYISI 73 ADET OLARAK GERÇEKLEŞTİ 
Mayıs ayında Sinop genelinde ilk el satılan konut sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,6 artarak 73 adet oldu. İlk kez satılan konutların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 30,0 oldu.

Sinop genelinde ikinci el konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,6 azalarak 170 adet olarak gerçekleşti. Sinop’taki toplam konut satışları içinde ikinci el satışların payı yüzde 70,0 oldu.

Editör: Vitrin Haber