Mart ayında Sinop genelinde konut satışları 259 adet olarak açıklandı. Konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre
yüzde 5,5 azaldığı görüldü. Mart ayında Sinop, konut satış sayısı bakımından 57. il oldu.

Sinop Merkez ilçesinde Mart ayında 82 adet konut satıldı. Sinop Merkez ilçesinde satılan konut sayısının Sinop genelindeki payı yüzde 31,7 oldu.     

SİNOP’TA İPOTEKLİ KONUT SATIŞLARI 69 ADET OLARAK GERÇEKLEŞTİ

Mart ayında Sinop genelinde ipotekli konut satışları 69 adet olarak açıklandı. İpotekli olarak satılan konut sayısının önceki yılın aynı ayına göre yüzde 46,8 arttığı görüldü. İpotekli satılan konutların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 26,6 olarak gerçekleşti. İpotekli satılan konutların 33 tanesi ilk defa satılan konutlardan oluşurken 36 tanesinin de ikinci el satış olduğu görüldü.

Diğer konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,3 azalarak 190 adet oldu. Mart ayında diğer satışların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 73,4 oldu.

SİNOP’TA İLK EL KONUT SATIŞ SAYISI 94 ADET OLARAK GERÇEKLEŞTİ

Sinop genelinde ilk el satılan konut sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 80,8 artarak 94 adet oldu. İlk kez satılan konutların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 36,3 oldu.

Sinop genelinde ikinci el konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,7 azalarak 165 adet olarak gerçekleşti. Sinop’taki toplam konut satışları içinde ikinci el satışların payı yüzde 63,7 oldu.

Editör: Vitrin Haber