Sinop Valisi Mustafa Özarslan’ın başkanlığında, Vali Yardımcısı Ali Osman Bulat ve ilgili kurum müdürlerinin katılımıyla; 17 - 19 Ocak 2026 tarileri arasında Meteoroloji Genel Müdürlüğünce verilen sarı kod ve Sinop genelinde etkili olan kar yağışına ilişkin Valilik koordinesinde yapılan çalışmalara ilişkin “Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

Toplantıda, kentte yaşanan kar yağışı sonrası meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların can ve mal güvenliği için alınan tüm tedbirler gözden geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, yürütülen çalışmalar şu şekilde:

“Valilik koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında;

Kar Küreme ve Yol Açma Çalışmaları:

Karayolları 4 greyder ve 10 ataşmanlı kamyonla,

İl Özel İdaresi 66 iş makinesi ve 150 personelle,

Sinop Orman Bölge Müdürlüğü ise 7 iş makinesi 5 araç ve 16 personelle karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir.

Sağlık Tedbirleri:

Yoğun kar yağışının yaşandığı son üç gün içerisinde, 112 Ambulans ve UMKE ekiplerimizce ilimiz genelinde 192 hastanın sağlık kuruluşlarına nakli gerçekleştirilmiştir.

Köylerimizde ise Özel İdaremizin destekleri ile 17 hasta ve 5 diyaliz hatasının sağlık kuruluşlarına nakli sağlanmıştır.

Sağlık hizmetleri kapsamında 332 takipli diyaliz hastasının düzenli takibi yapılmaktadır.

Ayrıca tıbbi cihaza bağlı hastamızla iletişime geçilerek sağlık durumları kontrol edilmiştir.

Trafik Tedbirleri

Emniyet ve Jandarma Trafik ekiplerimiz, trafik güvenliğini sağlamak amacıyla 7/24 esasına göre sahada görev yapmaktadır.

Enerji Kısıtlılığı Durumu

19 Ocak 2026 saat 10.00 itibarıyla Ayancık ilçemizde 1 köyümüzde enerji kesintisi yaşanmakta olup, kesintilerin giderilmesine yönelik çalışmalar YEDAŞ ekipleri tarafından devam etmektedir.

Ulaşım Durumu

19 Ocak 2026 saat 10.00 itibarıyla ilimiz ve ilçelerimizdeki ana yollar ulaşıma açık olup kar küreme ve tuzlama çalışmaları sürdürülmektedir.

Ulaşıma kapalı 70 köy yolunda ise acil çağrılar, diyaliz hastaları ve cenaze hizmetleri önceliklendirilerek çalışmalar devam etmektedir.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle 30 adet ticari gemi Sinop Limanı’nda beklemektedir.

Sinop Nüfus Müdürlüğü KPSS için açık olacak
Sinop Nüfus Müdürlüğü KPSS için açık olacak
İçeriği Görüntüle

Yoğun kar yağışına karşı yürütülen tüm çalışmalar, ilgili kurumlarımızın koordinasyonunda kesintisiz şekilde sürdürülmekte; kar temizleme, ulaşım güvenliği, enerji ve sağlık hizmetleri başta olmak üzere vatandaşlarımızın günlük hayatının aksamaması için tüm ekiplerimiz büyük bir özveriyle sahada görev yapmaktadır.

Bu zorlu süreçte gece gündüz demeden çalışan tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın personeline teşekkür ediyoruz.”

Muhabir: Neziha Nur Uzun