Sinop İl Müftülüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığının yirmi yedi ilde pilot olarak uygulayacağı ve altı ay sürecek olan “Değerleriyle Güçlü Ailem” projesi kapsamında Aileyi Ayakta Tutan Değerler” konulu konferansı gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Fatma Feyza Güner’in konuşmacı olarak katıldığı konferans, Sinop İl Müftülüğü Din hizmetleri uzmanı Yusuf Sözen’in Kur’an-ı kerim tilaveti ile başladı. 

Sinop Kültür merkezinde yoğun katılımla gerçekleştirilen konferansın açılışında konuşan Sinop İl Müftü Vekili Kamil Tuncel, ailenin önemine ve ailenin korunmasının zaruriliğine dikkat çekti. 

Sinop'ta yüklü miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi Sinop'ta yüklü miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi

Sevgi, merhamet, sadakat gibi manevi değerleri aile hayatında uygulamanın gerektiğini ve ailede başta ebeveyn ve eşlerin ailenin mutluluğu için çaba sarf etmesinin önemini vurgu yapan Tuncel, ailenin temellerin cennette atıldığını belirterek, ailenin aynı zamanda insanoğlunun yeryüzündeki en çetin imtihanlarından birisi olduğunu söyledi.

TOPLUMSAL YAPIYI AYAKTA TUTAN EN ÖNEMLİ UNSURLARDAN BİRİ AİLE YAPISIDIR 
Programda daha sonra söz alan Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Fatma Feyza Güner, toplumsal yapıyı ayakta tutan en önemli unsurlardan birisinin aile yapısı olduğunu söyledi. Güner; “Yüce Allah insanı ihtiyaç sahibi bir varlık olarak yaratmıştır. Onun hem bakım, beslenme, barınma gibi maddi ihtiyaçlarının hem de sevgi, ilgi, şefkat, değer görme gibi manevi ihtiyaçlarının giderilmesi için aileyi var etmiştir. Kur’an-ı Kerim’in  çok farklı yönleriyle ele aldığı en geniş konulardan birisi de ailedir. Kur’an’da aile ile ilgili 200 küsûr âyetin bulunması bunun en açık göstergesidir. Kur’an’da anlatılan ilk aile Hz. Âdem ile Hz. Havva’nın cennette kurduğu ailedir. Bir ülkenin gücü toplumsal yapısının gücü ile doğru orantılıdır. İnsanları bir arada tutan değerlerine sahip çıkan, zorluklarla birlikte mücadele eden, sevinçlerini ortak yaşayan toplumlardan oluşan ülkeler birlik ve beraberliğin bir meyvesi olarak sarsılmaz bir güce sahip olurlar. Toplumsal yapıyı ayakta tutan en önemli unsurlardan biri aile yapısıdır. Çünkü aile ortamı hepimizin ilk eğitim yuvasıdır.

Bir ülkenin gücü toplumsal yapısının gücü ile doğru orantılıdır. İnsanları bir arada tutan değerlerine sahip çıkan, zorluklarla birlikte mücadele eden, sevinçlerini ortak yaşayan toplumlardan oluşan ülkeler birlik ve beraberliğin bir meyvesi olarak sarsılmaz bir güce sahip olurlar. Toplumsal yapıyı ayakta tutan en önemli unsurlardan biri aile yapısıdır. Çünkü aile ortamı hepimizin ilk eğitim yuvasıdır. Toplum yapısının sağlıklı ve güçlü olabilmesi için öncelikle toplumu oluşturan ailelerin sağlıklı ve güçlü olması gerekmektedir. Bunun için de aileyi ayakta tutan değerlerin bilinmesi ve sahiplenilmesi elzemdir. Bu nedenle aile yapımızı ayakta tutacak değerlere dört elle sarılmalı ve bizden sonraki kuşaklara bu değerleri aktarabilmeliyiz” dedi.

Konferans sonunda İl Müftü Yardımcısı Ayşe Gül Gürbüz, Başkanlık Müşaviri Fatma Feyza Güner’e Sinop’a özgü kotra hediye etti. 


 

Editör: Merve Yerli