Şanlan, açıkmalarında şu ifadelere yer verdi; “Gelişim çağındaki çocuklarımız, ahlaki, ilmi ve dini konularda aileden, okullardan ve sosyal hayattan aldıkları öğretiler ile karakterlerini, kimliklerini ve eğitimlerini şekillendirmektedir. Doğru ahlaki değerler ile yetiştirildiklerinde ahlaklı, doğru eğitim öğretimle işlendiklerinde bilinçli, araştıran sorgulayan ve yorumlayabilen bireylere dönüşürler. Doğru dini eğitim aldıklarında, hak hukuk bilen, Allah'ına kul, peygamberine de ümmet olan iyi birer dindar olurlar.

Mahalledeki gençlerle Müzeler Günü’nü kutladı Mahalledeki gençlerle Müzeler Günü’nü kutladı

Gelelim meseleye. Bütün dünyada ve İslam beldelerinde olduğu gibi ilimizde de dini misyonerlik faaliyetleri hızla devam etmektedir. Fazla detaylara girmeden, ilimizdeki durum hakkında hemşehrilerimizi ve yetkili kurumları uyarmayı mecbur hissettiğim için ve tarihe not düşmek adına bu satırları yazıyorum.

Dini Misyonerlik faaliyetlerinin ortaokul seviyesindeki çocuklarımıza kadar nüfuz ettiğini görmekte ve bilmekteyiz. Çocuklarımıza cazip gelecek propaganda şekilleri ile onların temiz duygularına sızmakta ve etkileri altına almaktadırlar. Başta Sinop Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere sorumlu kurum ve kişilere sesleniyorum.

Bu konudaki boşluğu doğru bir şekilde ve iş işten geçmiş olmadan dolduramazsak ortaokul seviyesindeki çocuklarımızdan başlayarak gençlerimizin gruplar halinde din değiştirdiklerini üzülerek izlemek zorunda kalacağız”.

Muhabir: Ümit Can Gökçen