Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 28'inci yasama dönemi yemin töreniyle başladı.

Geçici TBMM Başkanı Devlet Bahçeli başkanlığında toplanan ilk Genel Kurul'da, toplam 581 milletvekili yemin etti. Yemin  töreni 10,5 saat sürdü. 

Milletvekili sıralarına, üzerinde 28. Dönem Milletvekilleri Ant İçme Töreni yazılı kokartlar ile papatya ve karanfillerden oluşan çiçek buketleri bırakıldı.

Yemin sırası gelen milletvekillerinin yakınları, sırayla izleyici locasına alınarak milletvekillerinin yeminini izledi. Sıra Ankara milletvekillerine geldiğinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk için saygı duruşunda bulunuldu.

Alfabetik listeye göre; sıra Sinop'a geldiğinde ilk olarak CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, ardından da AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş yemin etti.  

Milletvekilleri, Anayasa'da yer alan "Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyet'e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim." şeklindeki yemini ederek görevlerine başlamış oldu. 

Editör: Serhat Özşahin