Sinop Ticaret ve Sanayi Odası’nda bugün (8 Kasım 2026 Pazar) gerçekleştirilen seçimlerde, mevcut Başkan Salim Akbaş Mavi Liste, iş insanı Sedat Sever ise Beyaz Liste ile yarıştı.
Sinop Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kurulan sandıklarda oda üyeleri oylarını kullanırken, 12 meslek grubunda toplam 27 meclis üyesinin belirlenmesi için seçim heyecanı yaşandı.
Meslek komitesi seçimlerinde 12 komitenin 8'inde mavi liste, 3'ünde ise beyaz liste üstünlük sağladı. Seçim sonuçlarına göre mavi liste 19, beyaz liste ise 8 meclis üyesi çıkardı. 12. meslek komitesinde ise oyların eşit çıkması nedeniyle dağılım 1-1 olarak gerçekleşti. Böylece seçimlerin genel tablosunda Mevlüt Başkan Salim Akbaş'ın başını çektiği mavi liste meclis üyeliği sayısında çoğunluğu elde etti.
İş dünyası yeniden “Salim Akbaş!” dedi!
Başkan Salim Akbaş, seçim sürecinde şeffaflık, ortak akıl ve güçlü oda hedeflerini ön plana çıkarırken, rakibi Sedat Sever ise Beyaz Liste ile değişim mesajı verdi.
Seçim sonuçlarıyla birlikte Salim Akbaş, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığındaki görevini yeni dönemde de sürdürecek.
Sinop iş dünyası açısından büyük önem taşıyan seçimlerin ardından gözler, yeni dönemde oluşturulacak oda yönetimi ve meclis çalışmalarına çevrildi.








