Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, beraberindeki İl Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Açıkgöz ile birlikte, Sinop Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti.

Sinop Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen, el sanatları, mefruşat, giyim, dokuma, yiyecek içecek hizmetleri, seramik, yabancı dil, resim, çocuk gelişimi, okuma yazma, model gemi yapımı kursları ve diğer faaliyetler hakkında Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turgay Altun’dan bilgiler alan Vali Özarslan, sınıf ve atölyelerde incelemelerde bulundu.

Halk Eğitim Merkezlerinin Eğitim, öğretim, üretim, rehberlik, dayanışma, kültür ve sanatsal faaliyetler açısından vatandaşlarımıza önemli katkılar sunduğunu belirten Vali Dr. Mustafa Özarslan, vatandaşlara sunulan kurs hizmetlerinin geliştirilmesi için istişarelerde bulundu.

Sinop Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turgay Altun, merkez bünyesinde 2023 yılı Eylül ayından bu güne kadar; 275 Kurs açıldığını ve 163 kursun halen devam ettiğini belirtti.

Altun ayrıca, toplam 4 bin 804 kursiyer ile birlikte bugüne kadar bin 284 kursiyerin verilen eğitimlerden sertifika aldığını söyledi.

Editör: Merve Yerli