Toplantı bugün saat 10.00'da, Sinop Sabahattin Ali Kültür Merkezi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Sinop Şube Başkanı Celal Tuncay Şahbenderoğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı. CHP Sinop İl Başkanı Av. Aykut Cem Yalçınkaya da toplantıda izleyiciler arasındaydı.

Çocuklar deneyerek ve yaparak öğreniyor Çocuklar deneyerek ve yaparak öğreniyor

Başkan Şahbenderoğlu yaptığı konuşmada üyelere katılımları için teşekkür ederek şunları ifade etti; “Toplantımıza başlarken, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.

2005 yılında Eğitim-İş kendi ilkeleriyle, Atatürkçü çizgisiyle kurularak yoluna devam ediyor. Hızla da büyüyor. Cumhuriyet’in geleceğini çizen eğitim çalışanları bir bütün olarak, Türkiye’nin geleceğine temel olarak Eğitim-İş çatısında birleşiyorlar ve ülkemiz çağdaş, laik, demokratik, ulusal bir doğrultuda ilerletmeye çaba sarf ediyorlar. Gün geçtikçe büyüyoruz. Bir zamanlar çınardık. Şimdi kocaman bir orman olduk.

Bir ülkenin temeli eğitimdir. Gençlerinizi nasıl yetiştirirseniz ülkenin geleceği de öyle şekillenir. Dolayısıyla bu noktada Eğitim-İş bu misyonu üstlenerek ülkemizi güzel yarınlara ulaştıracak. Cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyan ve Atatürk ilkeleri ışığında gençleri yetiştiren eğitim neferleriyiz biz.

Mücadelemiz bitmiyor. Gizli kapaklı bir sürü güçler ülkemizde hep vardı. Bugünlerde de var ama elimizdeki en önemli silah gençlerimiz. Biz şimdi nasıl mücadele ediyorsak onlar da bizden gördükleri gibi gelecekte bu ülke için mücadele etmeye devam edecekler. Bu ülkeyi korumak ve gençlerimizi güzel yarınlara taşımak hepimizin görevi. Katılımlarınız için çok teşekkürler.”

Eğitim-İş Sinop Şube Başkanı Celal Tuncay Şahbenderoğlu’nun konuşmasını ardından açık oylamayla divan heyeti seçildi. Toplantının gün boyu devam edeceği ve yeni yönetim kurulunun yapılacak oylamanın ardından belirleneceği bildirildi.

Muhabir: Merve Yerli