Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Serhat Özşahin, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’i meclisteki makamında ziyaret etti. 

Siyasetten turizme birçok konunun görüşüldüğü ziyarette CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Türkiye’nin en güzel ilinde yaşamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Karadeniz; “Güzel memleketimizin insanlarını herkese anlatıyoruz. Türkiye’nin en güzel ilinde yaşıyoruz. Hatta iddia ediyorum sadece Türkiye’nin değil dünyanın en güzel illerinden bir tanesi Sinop ve biz de burada yaşamaktan çok mutluyuz” dedi.

TURİZM ALANINDA ACİLEN BİR MASTER PLANI YAPILMASI LAZIM
Sinop’un dünyanın en güzel turizm merkezlerinden biri olabilecek bir il olduğunu söyleyen CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop turizminin gelişmesi için öncelikle bir master planının yapılması gerektiğini söyledi. Karadeniz; “Sinop son yıllarda turist çeken bir il. Özellikle çevre illerde yaşayan vatandaşlarımız Sinop’a yazın yoğun bir şekilde gelmekte. Bunun yanısıra yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızda yazın Sinop’ta oldukları için, yaz ayları Sinop anormal bir nüfusa sahip oluyor. Sinop, dünyanın en güzel turizm merkezlerinden biri olabilecek bir il. Bunun için bir master planı yapılması lazım. Turizm demek sadece denize girmek ya da sahilde güneşlenmekten ibaret değil.  81 ilde var olan turizm özellikleri Sinop’umuzda fazlasıyla var. Ormanımız var, köylerimizde yaylalarımız var, denizimiz var, rüzgarımız, yağmurumuz, balıkçılığımız. Kısacası her şey Sinop’ta mevcut. Bu sebeple Sinop’u turizm ve üniversite kenti yapmaya odaklanmamız lazım. İnşallah şehrimize gelecek olan turistlerimize daha güzel bir Sinop oluşturmak için belediyemiz ve ilçelerimiz ciddi çalışmalar yapıyorlar. Bu anlamda turizm noktasında oldukça başarılı olacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

SİNOP DENİZCİLİKTE ÖN SIRALARDA
3 tarafı denizlerle çevrili olan Sinop’ta balıkçılığın Türkiye illerinde ön sıralarda olduğunu belirten CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, denizcilik alanında uygulayacakları politikalarla denizcilik ve su ürünlerini Sinop ve ülkemizde daha da ileri seviyelere getireceklerini ifade etti. Karadeniz; “Bildiğiniz gibi Sinop 3 tarafı denizle çevrili muhteşem bir il. Sinop’ta balıkçılığı bilmek için balıkçılıkla uğraşmaya gerek yok. Hemen her vatandaşımız balıkçılığı çok iyi bilmekte. Bu sebeple Sinop balıkçılığı diğer birçok ile göre daha ileri seviyede diyebiliriz. Türkiye’de ve bölgemizde yaşadığımız bazı sıkıntılar var. Özellikle yakıt fiyatlarındaki artışla beraber balıkçılık sektörü ciddi anlamda sekteye uğradı. 3 tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde Allah’ın bize verdiği bu nimeti çok da akıllıca kullanamamışız. Denizlerimizdeki stoklarımızı tüketmişiz, balıkçılığa hiç önem vermemişiz. Balıkçı esnafımızın bir meslek tanımı bile yok. Bu sebeple bu kanunları yeniden revize etmemiz lazım. Özellikle denizlerimizi korumamız lazım. Çünkü bu denizler hepimizin. Dünyamızdaki ve ülkemizdeki oksijenin en büyük kaynağı denizlerdir. Oksijenin yüzde 78’ini denizler üretir. Bu sebeple bizler Sinop’ta oksijeni hem denizden hem ormandan alıyoruz. Bildiğiniz gibi genel başkanımızın görevlendirmeleriyle balıkçılık alanında önemli ziyaretler gerçekleştirdik. 28 ile gittim, hala da çağırıyorlar. Denizcilik alanında uygulayacağımız politika ile denizciliğimizi ve su ürünlerimizi daha iyi yerlere getireceğimize inanıyorum” dedi.

SİNOP’TA KAVGA SİYASETİ DEĞİL BİRLİK VE BARIŞ SİYASETİ VAR
Sinop’ta örnek bir siyaset olduğunun altını çizen CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop’ta kavga siyaseti değil, birlik ve barış siyasetinin hakim olduğunu söyledi. Karadeniz; “Sinop’taki siyaset örnek bir siyasettir. Kavga siyaseti değil, birlik ve barış siyasetidir. Seçimlere kadar Sinop için ne yapılması gerekiyorsa siyasi parti ayrımı gözetmeksizin el birliği ile yaparız. Ama semim sathı mahalline girdiğimiz zaman belki son bir ay biraz daha sesler yükselir, insanlar yapacaklarını anlatırlar ama asla kavgaya müsaade etmeyiz. Ben 7 yıldır milletvekiliyim. Tüm siyasi yaşamım boyunca ve milletvekilliğim süresince hiç kavgaya müsaade etmedim. Bizler karşılıklı partiler olarak elbette rakibiz. Ancak bu rekabet karşılıklı kavga ettirmeyi gerektirmiyor. Bazı yanlış ifadeler olduğunda rakibini karalamak için değil onu korumak için doğru ifadeler kullanmak zorundasın. Ben siyasete hep böyle baktım ve hayatım boyunca da böyle devam edeceğim. Sinop siyasetinin birlik ve beraberliğinin daim olması için çalışacağız. Seçimlerde kim kazanacak diye sorarsanız elbette mensubu bulunduğum siyasi partinin iktidar olacağına inanan bir milletvekiliyim. Biz de kazansak karşımızdaki insanı korumak zorundayız. Bu anlamda Sinop’ta siyaset noktasında bu birliği sağlamış bulunuyoruz” diye konuştu.
Sinop için konuşulacak ve yapılacak daha çok şeyin olduğunu belirten CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Serhat Özşahin’e gerçekleştirdiği nazik ziyareti için teşekkür etti.


 

Editör: Vitrin Haber