Diyanet-Sen Sinop Merkez İlce Başkanı Şahin Köstek, İsveç polisi tarafından Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'in yakılması ve devamındaki eylemlerine izin verilmesine sert tepki göstererek “Bu izin İslam’a karşı işlenmiş bir insanlık suçudur. Ey İsveç bu tavrınla NATO kapısında daha çok beklersin” dedi.

NATO'ya girmek için Türkiye'nin onayına ihtiyaç duyan İsveç'te sıkandalların ardı arkası kesilmiyor. Başkent Stockholm'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik çirkin eylemin ardından bu kez de İslam'a olan düşmanlığıyla bilinen, aşırı sağcı ve ırkçı Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan’ın Stockholm'deki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakması, Peygamberimiz Hazreti Muhammed’e hakaret iceren karikatür acmasına ve buna müsade edenlere sert bir tepki gösteren Diyanet-Sen Sinop Mekez İlce Başkanı Şahin Köstek “Bu yaşananlar İslam’a ve kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı nefret eylemleridir ve insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. İsveç yetkilileri derhal bu akıl tutulmasından dönmelidir” açıklamasında bulundu.

Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yönelik alçakça bir eyleme izin veren İsveç Hükümeti'ni ve polisini kınayan Köstek “Terör sevici İsveç hükümeti düşünce özgürlüğü bahanesi ile  milyonlarca Müslümanın değerlerine, kutsal kitabına saygısızlık edilmesine izin veriyor. Müslümanlar olarak yapılan bu alçakça saldırıyı lanetliyoruz.  Teröre desteğin, kutsal değerlere saldırının bahanesi kesinlikle düşünce özgürlüğü olamaz. Avrupa bu köhnemiş zihniyetten derhal vazgeçmelidir.” İfadelerine yer verdi. 

Avrupa’da terör seviciliğinin ve İslamafobinin her geçen gün tırmandığına dikkati çeken Köstek “İslamofobi ve teröre destek Batı’da adeta siyasi bir endüstri haline gelmiş bulunuyor. Bu endüstri gerçekleri perdelemek, hakikatleri çarpıtmak, teröre desteğini meşrulaştırma amacına hizmet etmektedir. Teröre destek verenler bilmelidir ki destekledikleri terör bir gün kalkıp kendilerini de vuracaktır. Batı, ya Müslümanlarla birlikte yaşamayı, değerlerine saygı göstermeyi öğrenecek ve Müslümanları kabullenecek ya da etrafına yüksek duvarlar öre öre adeta bir zindana çevirdiği karanlık ülkesinde cehennem yalnızlığına mahkûm olacaktır. İsveç dini değerlerimize saygısızlığa, terör seviciliğine devam ettiği sürece Türkiye’den NATO için kesinlikle onay alamayacaktır” dedi. 
   
İslamın sevgi ve merhamet dini olduğunun altını çizen Köstek “Bizler Hz. Musa’ya da, Hz. İsa’ya da sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’e de (SAV) kutsal kitabımız Kur’a-ı Kerim’e de kimsenin hakaret etmesine izin vermeyiz. Müslümanlar olarak tahriklere gelmeden sağduyu ve aklı selim ile Avrupa’nın bu saldırgan, provokatif tavrına karış da  dik durmalıyız. Ancak şu da bilinmelidir ki Yüce Kitabımıza, Peygamber efendimize (sav) değerlerimize yapılan hakaretler karşısında hiçbir Müslüman sessiz kalmayacaktır. Tüm Müslümanlardan bu tür tahriklere sağduyu ve İslam dininin bizlere öğrettiği hassasiyetle yaklaşmalarını rica ediyorum. Bizler sevgi ve merhamet dini İslam’ın temsilcileriyiz. Biz kimsenin peygamberine kitabına küfretmeyiz. Ne bizim ne de bir başka inanç grubunun inancına kutsalına hakaret edilmesine de kesinlikle izin vermeyiz.” İfadelerine yer verdi.
 

Editör: Serhat Özşahin