31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesi  aday adaylığı süreci hızlandı, isimler netleşmeye başladı.

Sinoplu İş insanı Erdoğan Yalçın, Sinop Belediye Başkanlıgı için ilk aday adaylığı müracaatını yapan isim oldu. Yalçın, eşi ile birlikte AK Parti Sinop İl Başkanlığına giderek Belediye Başkanlığı için aday adaylığı resmi başvurusunu yaptı. 

AK Parti Seçim İşleri Başkanı Mustafa Ercan’a başvuru evraklarını teslim eden İş insanı Erdoğan Yalçın Sinop Merkez’deki ilk Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Başvuru sonrası Vitrinhaber’e konuşan Erdoğan Yalçın, Sinop'un kronik sorunlarını çok iyi bildiğini ve bu konuda dersine çok iyi çalıştığını belirtti. Bu sorunları çözmek için aday olduğunu söyleyen Yalçın birlik beraberlik mesajı verdi.

İYİ Parti'de devir-teslim yapıldı... Akşener devri sona erdi İYİ Parti'de devir-teslim yapıldı... Akşener devri sona erdi

Projeleri hakkında bilgi veren Erdoğan Yalçın, altyapı sorunlarını çözmek, imar planını çözmek, sosyal tesisler kazandırmak, alternatif trafik yolları oluşturmak, Ada fener yolu projesi, Akliman sahil projesi, yeni belediye hizmet binası, temiz çevre, temiz sahil, temiz deniz, etkili hizmet kadrosu için, 24 saat erişilebilir her gün görüşülebilir bir yönetim için aday olduğunu belirtti.

ERDOĞAN YALÇIN KİMDİR?
1977 Sinop doğumlu olan Erdoğan Yalçın, Sinop merkez Hacıoğlu köyü nüfusuna kayıtlı. İlk, orta ve liseyi Sinop'ta tamamladı. Halen Sinop Üniversitesi Turizm Otelcilik Rekreasyon Bölümüne devam eden Erdoğan Yalçın, Sinop Müteahhitler Birliği D. Başkanlığı ve ayrıca Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Müteahhitler Grubundan meclis üyeliği yapmakta.
İnşaat malzemeleri satışı üzerine Sinop'ta hizmet veren Erdoğan Yalçın, evli ve iki çocuk babası.

Editör: Merve Yerli