Küresel çapta salgına dönüşen Koronavirüs ile mücadele kapsamında ülke genelinde olduğu gibi Sinop’ta da çeşitli tedbirler alınıyor. Bu kapsamda Sinop adliyesinde üst düzey önlemler alındı. Sinop Adliye Binası, Ek Bina, kan dairesi, denetimli serbestlik müdürlüğü, ceza infaz kurumu müdürlüğü ve ilçe adliye hizmet binaları uzman ekiplerce dezenfekte edildi. 

Alınan tedbirler kapsamında ayrıca; “Adliye Binasının girişine dezenfekte solüsyonları konuldu, tüm adliye personeli ile Hakim-Savcıların kullanımına yönelik steril eldiven ve maskeler dağıtıldı, adliye binasına girenlerin ateş ölçümleri yapılarak içeriye alınmasına başlandı. 
Görevli Uzman Doktor katkılarıyla Hakim ve Cumhuriyet Savcıları başta olmak üzere tüm personele yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi, Koronavirüs ile ilgili yayınlanan afişler kalemler ile herkesin görebileceği ortak alanlara asıldı. 

Bu tedbirlere ek olarak, Hakimler ve Savcılar Kurulunun görüşleri doğrultusunda yargılama faaliyetlerinin yürütülmesinde herhangi bir soruna sebebiyet vermemek amacıyla, tutuklu işlem yönelik soruşturma ve kovuşturmalar ile ivedi sayılacak diğer hususlar haricinde duruşma ve keşifler bir süreliğine ertelenirken, gerekli görülen hallerde SEGBIS uygulaması kullanılması kararı alındı. 

Editör: Vitrin Haber