İster bir şirket web siteniz, ister bir blogunuz veya (çevrimiçi) bir mağazanız olsun, büyük olasılıkla yapacak çok işiniz vardır. Muhtemelen şirketinizi yönetmekle, blog yazmakla veya müşterilerinizi gerekli ürünlerle mutlu etmekle meşgulsünüzdür. SEO her zaman aklınızın bir köşesinde olmayabilir. Yine de, daha yüksek sıralamaların büyük olasılıkla işinize fayda sağlayacağını da biliyorsunuz. Peki, SEO'yu nasıl verimli bir şekilde yaparsınız? Burada, SEO'da nasıl zaman kazanacağınıza dair bazı ipuçları vereceğiz!

Karabük'te hayvanlarını otlatmaya giden kişi ormanda ölü bulundu Karabük'te hayvanlarını otlatmaya giden kişi ormanda ölü bulundu

1. Yapay Zeka ile Hızınızı Artırın

Yapay zekadan yararlanarak, akılda kalıcı başlıklar ve ilgi çekici meta açıklamalar için beyin fırtınası yaparak geçirdiğiniz saatlere elveda diyebilirsiniz. Bırakın yapay zeka destekli araç ağır işleri halletsin, içeriğinizin arama motoru dostu olmasını sağlarken değerli zamanınızdan da tasarruf edin. Üretken yapay zeka özelliğimiz optimizasyonu hallederken siz de hedef kitlenize yüksek kaliteli içerik sunmaya odaklanabilirsiniz.

2. Mevcut İçeriği İyileştirin

X konusunda başka bir yazı daha yazmayı mı düşünüyorsunuz? İki kez düşünün. Yeni bir şey yazmadan önce, lütfen bu konuda daha önce hangi yazılarınız olduğunu kontrol edin. İki veya üç yıl önce yazdığınız benzer bir şey buluyor musunuz? Yepyeni bir yazı yazmak yerine mevcut yazıyı yenileyebilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyin, güncel haberlere bir bağlantı ekleyin, kaliteyi artırın ve sitenizde aynı konuyla ilgili başka bir yazıyla birleştirin. Güncelleyin ve hatta bülteninizde veya sosyal medyada tekrar paylaşabilirsiniz. Ancak içerikleri güncelledikten sonra Google botlarının sitenizi ziyaret etmesini sağlamalısınız. Bu sayede hedeflenen anahtar kelimelerde sıralamalarınızın kısa sürede arttığını göreceksiniz. Google’da içeriğinizin index alması ya da Google botları tarafından tekrar ziyaret edilmesi için yapmanız gerekenlerle alakalı daha fazla bilgi burada bulunabilir.

Mevcut içeriğinizi iyileştirmeniz, anahtar kelime seçme zorluğunu önleyecektir.  Aynı konuda birden fazla benzer yazınız varsa, o sorgu için sıralamalarınız kötüleşebilir. Eski makaleyi ortadan kaldırmış ve kullanıcılara en iyi ve en güncel içeriği göstermiş olursunuz. Bu hem kullanıcılarınıza hem de Google'a hizmet eder! Ve elbette, içeriği yeniden kullanarak zamandan tasarruf edersiniz. Çoğu durumda, içeriği yeniden yazmak ve güncellemek, sıfırdan bir şey yazmaktan daha az zaman alır.

3. Sağlam İç Bağlantı için Bir Araç Kullanın

Birçok SEO Uzmanın bir siteyi ilk kez denetlerken yaptığı ilk şeylerden biri, bir web sitesinin iç bağlantı profilini kontrol etmektir. Binlerce makale yazabilirsiniz, ancak bağlantı almazlarsa (harici ve dahili), pek çok kişi onları bulamayacak ve yaptığınız tüm yazıları zaman kaybı haline getirecektir. İyi bir site yapısı, özellikle de sitenizi köşe taşı içerik ilkesine göre yapılandırırsanız sıralamanızı yükseltebilir.

Elbette SEO için dahili bağlantılardan daha fazlasına ihtiyacınız var. Otoriterliğinizi (E-E-A-T'nin bir parçası) oluşturmak için yüksek otoriteye sahip bir web sitesinden harici bir bağlantı almanın yerini hiçbir şey tutamaz. Dolayısıyla, backlink oluşturmak SEO'da iyi sonuçlar elde etmenin anahtarı olmaya devam ediyor. Ne yazık ki burada kestirme bir yol yok. Günümüzde backlink kazanmak için olağanüstü ve gerçekten orijinal içeriğe ihtiyacınız olacak. Ayrıca, yaptığınız, oluşturduğunuz veya yazdığınız harika şeyleri duyurmak için gerekli sosyal yardım için çaba göstermelisiniz.

4. Odaklanmak için Üretkenlik Araçlarını Kullanın

SEO'da odaklanmak bunaltıcı olabilir. SEO ile işiniz asla bitmez ve yapmak istediğiniz veya yapmanız gereken görevler üst üste yığılabilir. Sonuç olarak, tabağınızdaki her şeyin izini kaybedebilirsiniz, bu da bunalmış felce bile yol açabilir. Bu stresli bir durumdur ve zaman kazanmak istiyorsanız size yardımcı olmaz. Bunalmış hissetmenizi önlemek veya kontrolü yeniden ele almak için üzerinde çalışmak istediğiniz SEO iyileştirmelerine genel bir bakış elde etmek iyidir. Trello veya Todoist gibi üretkenlik araçları bu genel bakışı elde etmenize ve korumanıza yardımcı olabilir.

Panonuzu düzenledikten sonra öncelik sıralaması yapmanız gerekecek. Ancak merak edebilirsiniz: Panonuzdaki hangi görevler önce gelir? SEO'da her zaman olduğu gibi cevap şudur: Duruma göre değişir. Google'ın sitenizi doğru şekilde taramasını ve dizine eklemesini engelleyen önemli teknik kusurlar mı var? Açık cevap bununla başlamaktır. Sitenizde sayfaların uzun süre yüklenmesine neden olan büyük resimler mi kullanıyorsunuz? Bu da iyi bir başlangıç noktası olabilir.

İçerik iyileştirmelerine gelince, herkese uyan tek bir tavsiye vermek imkansızdır. Temel bir öneri ve belki de bariz olanı belirtmek gerekirse: önceliklerinizin iş hedeflerinizle uyumlu olduğundan emin olun. Şu anda daha fazla satış yapmaya mı odaklanıyorsunuz? Ürün sayfalarınızı optimize etmek muhtemelen mantıklıdır. Sürdürülebilir bir büyüme mi istiyorsunuz? Sürdürülebilir SEO ile uzun vadeye odaklanın.

5. Gönderinizi Eş Anlamlı Kelimeler ve İlgili Anahtar Kelimeler için Optimize Edin

Ya tek bir gönderiyle birden fazla sorgu için sıralama yapmak istiyorsanız? Bu büyük bir zaman tasarrufu olurdu, değil mi? İyi haber şu ki bunu yapabilirsiniz ve hatta çoktan yapmış bile olabilirsiniz. Elbette, önemli bir kısıtlama var: sorgular çok benzer olmalı. Örneğin, sürdürülebilir kümesler hakkında yazıyorsanız, çevre dostu kümesler gibi eşanlamlı bir sorgu için de optimizasyon yapmaya değer olabilir. Eş anlamlı kelimeler kullanmak yalnızca SEO için değil aynı zamanda okunabilirlik için de en iyi uygulamadır. Genelde insanlar bir metinde aynı kelimeyi tekrar tekrar okumaktan hoşlanmazlar.

Eş anlamlı kelimeler kullanmak Google'ın konuyu daha iyi anlamasına da yardımcı olacaktır. Onlara konu hakkında daha fazla bağlam sunarak hangi varlık hakkında yazdığınızı tespit etmelerini kolaylaştırırsınız. Aynı şey ilgili anahtar sözcükler için de geçerlidir; Google'a gönderinizi veya sayfanızı doğru sorgu için gösterecek bağlamı sağlayacaktır. Gönderinizi ilgili anahtar kelimeler için optimize etmek istiyorsanız Semrush entegrasyonumuz bunları bulmak için zaman kazandırabilir. Odak anahtar kelimenizle ilgili sorguları arama hacmiyle birlikte gösterecektir.

Sonuç

SEO'da zaman kazanmak, iş yükünüzü hafifletmek ve verimliliği artırmak için bir dizi etkili stratejiyi içerir. Yapay zeka destekli araçlar kullanarak başlıklarınızı ve meta açıklamalarınızı hızla optimize edebilir, mevcut içeriği iyileştirebilir ve iç bağlantıları sağlamlaştırabilirsiniz. Üretkenlik araçlarıyla iş akışınızı düzenleyebilir, gönderilerinizi eş anlamlı kelimeler ve ilgili anahtar kelimelerle optimize edebilir ve sosyal medya gönderilerinizi yönetmek için önceden önizleme yapabilirsiniz. Tüm bu stratejiler, SEO çabalarınızı daha etkili hale getirirken zamanınızı da daha verimli bir şekilde kullanmanıza olanak tanır.

Advertorial

Editör: Hadra Ajans